N.P. Torotoro

Nationaal Park Torotoro heeft een oppervlakte van 165 km² en bevindt zich op 138 km afstand van Cochabamba. Vooralsnog is het park alleen vanaf Cochabamba te bereiken, hoewel het in het uiterste noorden van het departement Potosí gelegen is.
Het park heeft een wonderschone natuur en wordt tevens wel de paleontologische hoofdstad van Bolivia genoemd.
Aan diegenen die een beetje avontuurlijk zijn ingesteld, bieden we graag deze prachtige tour door het magische natuurreservaat en het Nationaal Park Torotoro aan.
Het afleggen van de afstand naar Torotoro duurt in totaal ca. 4 uur.
Als je de stad eenmaal achter je gelaten hebt zul je genieten van de schitterende natuur en de uitzichten over de prachtig gekleurde bergen. Er zijn bezoeken inbegrepen aan een stenen stad op een hoogte van ca. 3.780 m, cañons, watervallen en uiteraard ook de vele bewijzen van het bestaan van de enorme reptielen die hier ooit geleefd hebben; nl. pootafdrukken van dinosaurussen.
Het pittoreske dorpje Torotoro ademt een sfeer van vervlogen tijden, je zult hier rust vinden en de Boliviaanse cultuur op zijn best ervaren. Op deze tour word je niet alleen begeleid door onze eigen gids maar tevens door een Spaanssprekende gids uit Torotoro, zodat je zoveel mogelijk informatie krijgt.


3 dagen

N.P. Torotoro 3 dagen/2 nachtendag 1:

De gids haalt je rond 8.00 uur op vanaf je hostal of hotel in Cochabamba in een 4x4-auto om de indrukwekkende tocht naar Torotoro, ten noorden van de stad Potosí, te ondernemen.

Het landschap verandert voortdurend tijdens de rit. Onderweg is er tijd voor enkele foto-stops.

Eenmaal in Torotoro aangekomen neem je je intrek in het hotel en zul je lunchen.

Dan wacht de eerste uitdaging, genaamd Umajalanta. Dit is een van de diepste grotten van Bolivia, waarvan niettemin nog ´slechts´ 7 km zijn ontdekt. Na een autorit van ca. 20 minuten wandel je in 25 minuten naar de grot. Gedurende de wandeling kun je al de eerste spectaculaire pootafdrukken van dinosaurussen bewonderen.

Het circuit dat je in de grot zult afleggen is ca. 350 m. Dat lijkt niet veel, maar je moet daarbij wel 180 m. afdalen. Om de grot in te gaan en te verlaten zul je gebruik maken van een touw, en ook een keer in de grot zelf.
Tevens zul je op enkele plaatsen moeten ´tijgeren´ om door de smalle ruimtes te komen. Je wordt voorzien van een helm en een hoofdlamp.

Binnenin de grot zul je een uniek schouwspel kunnen bewonderen dat je lang zal bijblijven. Zo zijn er spectaculaire formaties van stalactieten en stalagmieten, evenals blinde vissen van een endemische soort.

Na je bezoek aan Umajalanta is het tijd om naar je hotel te gaan en te gaan dineren.


dag 2:

Op deze dag vertrek je na het ontbijt per auto in de richting van de bergen. Je neemt een lunchpakket mee voor onderweg.

Na ongeveer 1½ uur bereik je het startpunt van je wandeling van vandaag naar de stenen stad, Ciudad Itas op ca. 3.780 m hoogte.

Je krijgt er interessante rotsformaties en grotten, waaronder sommige met rotstekeningen, te zien die miljoenen jaren geleden zijn gevormd door het water (erosie) dat toentertijd door het gebied stroomde.

Je zult ook vandaag een behoorlijke fysieke inspanning leveren en op één plaats met behulp van een touw omhoog klimmen.
Maar je inspanning wordt zeker beloond wanneer je daarna een uitstekend uitzicht hebt over het gehele park met zijn vallei, canoñs en bergruggen. Je hebt tevens een aardige kans om een condor te spotten.

Na je bezoek aan Ciudad Itas daal je per auto weer af en ga je het aan de natuurelementen blootgestelde gebied genaamd Carreras Pampa bezoeken.

De korte wandeling hier is eenvoudig. Je zult hier pootafdrukken van diverse soorten dinosaurussen kunnen bewonderen en fotograferen. De lokale gids maakt je op de best bewaarde afdrukken attent en zal uitleg geven van welke dinosaurussoort ze afkomstig zijn.

Vervolgens keer je terug naar Torotoro waar je later je diner zult gebruiken en overnachten.


dag 3:

Ook deze dag staan je bijzondere belevenissen te wachten.

Na het ontbijt vertrek je per auto om eerst vlak buiten het dorp een grote hoeveelheid enorme pootafdrukken van vlees- en plantenetende dinosaurussoorten te gaan zien. Daarna rijdt je nog ongeveer 10 minuten tot aan het startpunt van je wandeling naar de cañon van Torotoro.

Je loopt deels langs en deels door de cañon, over door erosie afgevlakte stenen en rotsen. Onderweg zie je nog meer pootafdrukken van dinosaurussen.

Je komt bij een natuurlijk gevormde stenen brug en gaat vervolgens naar een uitkijkpunt boven de cañon vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt. Hopelijk kun je de met uitsterven bedreigde roodkop ara zien, die hier zijn leefgebied heeft.

Een stukje verderop ga je via een trap een afdaling maken naar de bodem van de cañon om de waterval El Vergel te bezoeken. Tijdens de afdaling kun je genieten van het veranderende landschap.

Eenmaal aangekomen bij de waterval zul je de kans op een verfrissend bad in het kristalheldere water dat wordt aangevoerd door ondergrondse grotten waarschijnlijk niet kunnen weerstaan.
Helaas zul je daarna de trap weer moeten beklimmen om het laatste stuk van je wandeling te ondernemen.

Aan het eind van de wandeling wacht de auto om je terug naar Torotoro te brengen.

Je besluit het avontuur na het eten van een typisch streekgerecht als lunch.

Rond 16.00 uur begint de terugtocht per auto naar Cochabamba. Daar word je bij je hostal of hotel afgezet.
 

 • Inclusief:
  Transport in 4WD;
  Spaans-, Duits- of Engelstalige gids, afhankelijk van beschikbaarheid;
  Maaltijden vanaf de lunch op de 1e dag tot en met de lunch op de 3e dag;
  Overnachtingen in een hostal in Torotoro;
  Entreekosten.
 • Exclusief:
  Alle overige kosten die niet met name genoemd zijn.
Kaleidoscope travel - tours bolivia - N.P. Torotoro
Kaleidoscope travel - tours bolivia - N.P. Torotoro, Vizcacha
Kaleidoscope travel - tours bolivia - N.P. Torotoro, Umajalanta cave
Kaleidoscope travel - tours bolivia - N.P. Torotoro, Umajalanta cave
Kaleidoscope travel - tours bolivia - N.P. Torotoro, Ciudad Itas
Kaleidoscope travel - tours bolivia - N.P. Torotoro, Dinosaur footprints
Kaleidoscope travel - tours bolivia - N.P. Torotoro, Carreras Pampas
Kaleidoscope travel - tours bolivia - N.P. Torotoro, caon
Kaleidoscope travel - tours bolivia - N.P. Torotoro, El Vergel waterfall
Voor het raadplegen van onze algemene voorwaarden en boekings- en annuleringsvoorwaarden, klik hier.