Tour van Samaipata via Totora naar Sucre of v.v.

Heb je Sucre in je reisplan opgenomen, en wil je graag wat meer van het prachtig gevarieerde Boliviaanse landschap zien dan bieden we je graag deze alternatieve route aan.
Je hoeft hierdoor geen lange ongemakkelijke busreis te maken of te vliegen van Santa Cruz naar Sucre. Je krijgt tevens heel bijzondere plekken als het koloniale dorp Totora en de Inca site Incallajta te zien en fantastische landschappen die je per nachtbus of als je zou vliegen zou missen.


2 dagen

Van Samaipata naar Sucre of van Sucre naar Samaipatamet overnachting in het koloniale stadje Totora en met een bezoek aan de Inca site Incallajta

 

dag 1:

 

Je gaat rond 8.30 uur op weg vanuit Samaipata en je krijgt als eerste de vallei van Mairana te zien.

 

Hier wijdt men zich voornamelijk aan landbouw en er zijn grote kippenfokkerijen.

 

Dan rijd je langs de woestijn van Mataral waar enorm hoge cactussen groeien en via kleine dorpjes kom je in Comarapa aan. Daar zul je de Laguna Verde (het groene meer) bezoeken. In Comarapa zul je lunchen, of we verzorgen een picknick bij Laguna Verde.

 

Daarna ga je weer op weg. Rijdend over een onverharde weg bereik je het gebied dat de naam Siberia draagt. Die naam is er niet voor niets aan gegeven; er hangt altijd nevel in dit rijk begroeide gebied.

 

Er druipt constant water van de met mossen behangen struiken en planten. Vaak als je er in de buurt komt en uitzicht krijgt op de omgeving is het of je kijkt naar met sneeuw bedekte bergen, maar in werkelijkheid zie je dikke witte wolken die zachtjes over de bergtoppen glijden, een adembenemend gezicht.

 

Wanneer je uit dit gebied verlaat wordt is het landschap er een van glooiende berghellingen en akkerbouwgewassen, vooral graan.

 

`s middags zul je in Totora aankomen. We raden je aan om een wandeling te maken door dit schilderachtige plaatsje.

 

Het is de derde koloniale stad van Bolivia, na Sucre en Potosí.

 

De bestrating bestaat uit kinderkopjes en in combinatie met de kleine bruggetjes doet het plaatsje je wellicht denken aan Anton Pieck plaatjes.

 

Aan de rand van Totora kun je de grote steen beklimmen die de vruchtbaarheid zou bevorderen. Indien de tijd het toelaat bezoeken we de chichería, de bierbrouwerij, waar je kunt zien hoe chicha, maisbier, gemaakt wordt.

 

In de plaatselijke weverij zie je ten slotte hoe prachtige en veelkleurige dekens op een handweefgetouw vervaardigd worden.

 

Ook ´s avonds zul je Totora weten te waarderen in het licht van de sfeervolle straatverlichting.

 

Je overnacht in een hostal in Totora.

 

dag 2:

 

 

Indien er op de eerste dag niet voldoende tijd zou zijn geweest om de chichería, de bierbrouwerij, en de plaatselijke weverij te bezoeken zullen we proberen deze bezienswaardigheden vandaag in het programma op te nemen. Je zult dan weliswaar later in Sucre aankomen maar het is een leuke ervaring deze plaatsen te bezoeken.

 

Je gaat vervolgens op weg om de mooie archeologische Inca site Incallajta te bezoeken. Deze site ligt wel een beetje van de route naar Sucre af, maar het loont de moeite om hiervoor om te rijden. Incallajta was van groot belang in het Inca-tijdperk en is vandaag de dag nog een site met een bijzondere schoonheid.

 

Daarna keer je terug naar Totora en begeef je je in de richting van Sucre. De weg tussen Totora en Aiquile is geplaveid met kinderkopjes. Onderweg kun je genieten van mooie landschappen en zie je zeer waarschijnlijk boeren hun land bewerken.

 

Nadat je Aiquile bent gepasseerd kom je bij Puente Arce; eenmaal aan de overkant bevind je je in het departement Chuquisaca. De weg is vanaf daar geasfalteerd tot aan Sucre.

 

Aan het einde van de middag kom je in Sucre aan, waar we je naar het hotel of hostal van je keuze brengen.
 

 • Inclusief:
  Transport in 4WD;
  Spaans-, Duits- of Engelstalige gids afhankelijk van beschikbaarheid;
  Maaltijden vanaf de lunch op de 1e dag tot en met de lunch op de 2e dag;
  Overnachting in een hostal in Totora;
  Entreekosten.
 • Exclusief:
  Alle overige kosten die niet met name genoemd zijn.

 

 

 

 

 

 

We kunnen deze tour ook in omgekeerde richting uitvoeren!

Kaleidoscope travel - tours bolivia - colonial Totora, fertility rock
Kaleidoscope travel - tours bolivia - Totora-Sucre tipical house weaving
Kaleidoscope travel - tours bolivia - Totora-Sucre, weaving house, beer brewery
Kaleidoscope travel - tours bolivia - Pucar, Vallegrande, La Higuera
Kaleidoscope travel - tours bolivia - Totora, cobblestoned streets, blue painted houses
Kaleidoscope travel - tours bolivia - Laguna Verde, Siberia, Inca site Incallajta
Kaleidoscope travel - tours bolivia - Laguna Verde, Comarapa, Siberia, Cochabamba
Voor het raadplegen van onze algemene voorwaarden en boekings- en annuleringsvoorwaarden, klik hier.