Tours in en vanaf Tupiza

De rustige stad Tupiza is gelegen in het departement Potosí in het zuiden van Bolivia. De omgeving wordt gekenmerkt door een woestijnachtig landschap met enorme cactussen en grillig geërodeerde kleurige rotsformaties.   

Tupiza en haar omgeving ademen de sfeer van het Wilde Westen.

Begin 1900 streken hier de twee vogelvrijverklaarde bandieten Butch Cassidy en de Sundance Kid neer.  

 

Je kunt een dagje gaan paardrijden rond Tupiza of een dagtour doen om de omgeving te verkennen.  

Ook kun je een tour boeken van Tupiza door N.P. Avaroa en over de beroemde zoutvlakte van Uyuni, eindigend in Uyuni, of eindigend in San Pedro de Atacama in Chili.

 

Belangrijke opmerkingen:
Ten gevolge van klimaat- of wegcondities kunnen routes van tours door de Salar de Uyuni afwijken en soms aangepast worden zonder voorafgaande aankondiging, reden waarom de beschrijvingen van tours door de Salar de Uyuni slechts als referentie kunnen dienen, en niet als een exact itinerarium kunnen worden opgevat voor wat betreft de inhoud van de tour.
Voor tours naar en vanaf San Pedro de Atacama, Chili, geldt tevens: Mocht vanwege klimaat- en/of wegcondities de grensovergang tussen Bolivia en Chili bij Hito Cajón gesloten zijn, dan wordt de tour zo mogelijk omgeleid via de grensovergang bij Ollagüe. Deze omleiding brengt kosten met zich mee die niet in de tour zijn inbegrepen
en die door de klant ter plekke betaald dienen te worden.


1 dag

Paardrijden in de omgeving van Tupiza, 3 uur, 5 uur of hele dag


Onder begeleiding van een Spaanstalige gids ga je de bijzondere omgeving van Tupiza verkennen. Ga je een hele dag paardrijden dan krijg je tevens een lunch mee.
Je krijgt in ieder geval de kloof van Palmira en de rotsformatie van La Puerta del Diablo te zien. Vervolgens rijd je door de Valle de los Machos met zijn fallische rotsformaties en de Cañon del Inca. Op de paardrijdtocht van 5 uur komt daar de Cañon del Duende bij en op de hele dagtour vanzelfsprekend nog een aantal bezienswaardigheden waaronder El Angosto.

 

 • Inclusief:
  Paard;
  Lunch box: fruit, mineraal water en sandwich (alleen bij hele dag tour);
  Spaanstalige gids.
 • Exclusief:
  Alle overige kosten die niet met name genoemd zijn.
Kaleidoscope travel - tours bolivia - Tupiza, horseback riding

1 dag

Triatlon, privé tour; Jeep tour 3 uur, wandelen 1 uur, paardrijden 3 uur


De triatlon bestaat uit een:
- Jeep Tour;
Je bezoekt de Quebrada de Palala in de prachtige Chicheño Vallei waarin verscheidene gemeenschappen en toeristische plekken liggen. Op het traject kun je bergen zien met rode, grijze, blauwe en violette kleuren, die zonder twijfel een genot voor het oog zijn. Je komt langs El Sillar, waar je ziet hoe erosie gedurende miljoenen jaren de bodem en rotsen heeft uitgesleten waardoor grillige, kleurrijke rotsformaties zijn ontstaan die namen hebben gekregen zoals Valle de la Luna. Daarna kom je langs La Poronga, gelegen in San Miguel, een van de meest opvallende bezienswaardigheden in de regio, een natuurlijk fallisch monument van 50 m hoog.
Vervolgens bezoek je El Angosto, een nauwe kloof. Tupiza is in de oudheid een enorm meer geweest. Met het verstrijken van de tijd vond het water een uitweg waardoor deze bezienswaardigheid is ontstaan. Nu stroomt het water van de Río Tupiza er doorheen. Door de rotsen zijn twee tunnels gegraven; één voor verkeer over de weg en één voor de trein, wat een ongeëvenaard schouwspel oplevert in de regentijd.
De weg door El Angosto volgend, kom je aan bij het uitkijkpunt van Entre Ríos, waar de rivier San Juan del Oro en de rivier Tupiza samenkomen.
- Wandeling;
Je begint de wandeling vanaf het uitkijkpunt Río omhoog om uit te komen bij La Torre, een 40 m hoge rotsformatie in de vorm van een stier.
- Paardrijdtocht;
Je begint met een bezoek aan de Quebrada de Palmira, een lange kloof waar je kunt genieten van rotsformaties zoals La Puerta del Diablo. Je komt door de Valle de los Machos met zijn fallische rotsformaties en je bezoekt aan het eind de Cañon del Inca.
Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de tour per fiets af te leggen in plaats van te wandelen!

 

 • Inclusief:
  Transport per Jeep;
  Paard;
  Lunch box: fruit, mineraal water en sandwich;
  Engelstalige gids. De gids zal NIET aanwezig zijn tijdens het paardrijden.
 • Exclusief:
  Alle overige kosten die niet met name genoemd zijn.
Kaleidoscope travel - tours bolivia - Caon del Inca, Quebrada de Palmira, Tupiza
Kaleidoscope travel - tours bolivia - Triathlon Jeep hiking horseback riding Tupiza

1 dag

Jeep Tour, halve dag of hele dag, privé tour


Tijdens het halve dag circuit per 4WD Jeep krijg je dezelfde bezienswaardigheden te zien als tijdens de triatlon.
Eerst ga je naar het noorden en bezoek je Palala, Tambillo, Monte Rico, Charaota en La Poronga.
Daarna rijd je zuidwaarts en zul je El Angosto, de Toren, Toroyoj, Puerta del Diablo, Valle de los Machos en de Cañon del Duende te zien krijgen.

Kies je voor een hele dag tour dan zul je ook de Cañon del Inca gaan bezichtigen.

 • Inclusief:
  Transport per Jeep;
  Lunch box: fruit, mineraal water en sandwich (alleen bij hele dag tour);
  Engelstalige gids.
 • Exclusief:
  Alle overige kosten die niet met name genoemd zijn.
Kaleidoscope travel - tours bolivia - Quebrada de Palala, Valle de los Machos, Tupiza

4 dagen

Tupiza - Salar de Uyuni - Uyuni, groepstour of privé tour met eenvoudige accommodaties, of privé tour met 3* hotels


Je vertrekt rond half 8 vanuit Tupiza om de Quebrada van Palala te bezoeken, een door erosie spectaculair gekartelde rotsformatie. Hierna zul je de Sillar bezoeken waar je kunt genieten van het dramatische landschap voordat je verder gaat naar Nazarenito, een kleine mijnbouw gemeenschap. Je zult door het verlaten spookstadje van San Antonio rijden, ooit beroemd vanwege zijn rijkdom aan goud. Volgens lokale legendes heeft de plaats onder heerschappij van de duivel gestaan en werden de dorpsbewoners gedwongen te vluchten...
Na San Antonio kom je langs Laguna Morejón en het gebied met dezelfde naam, met vulkanische geërodeerde rotsformaties. Aan het einde van de dag zul je aankomen in Quetena waar je de eerste nacht zult doorbrengen. Ondanks de temperatuur (-18/-20°C), bevelen we je aan naar buiten te gaan om even de immense Melkweg boven je te aanschouwen, want hier is de hemel werkelijk adembenemend.
Op de ochtend van de tweede dag zul je redelijk vroeg op moeten omdat dit de langste dag van de tour is.
Je komt bij Laguna Kolpa, waar grondstoffen worden gewonnen voor het maken van zeep. Via de Salar de Chalviri kom je bij de heetwaterbronnen aan waar je een warm bad kunt nemen en zult lunchen.
Je stopt voorts bij de lagunas Verde en Blanca, gelegen aan de voet van de Licancabur Vulkaan (5.868 m), welke de grens aangeeft tussen Chili en Bolivia. Ter informatie: Laguna Verde´s groene kleur wordt veroorzaakt door het hoge gehalte aan arsenicum en magnesium in het water.
Daarna stop je bij El Desierto de Dalí -een plek met bergen van surrealistische kleuren die herinneren aan de werken van Salvador Dalí- en rotsformaties van versteende lava. Dan zul je aankomen bij de Sol de Mañana Geiser op een hoogte van 5.000 m. Dit gebied is uiterst vulkanisch met temperaturen in de modderpoelen tot 90°C.
Je zult doorreizen naar Huallajara voor je overnachting.
Op de derde dag is de eerste bezienswaardigheid Laguna Colorada, waar in het warme seizoen flamingo´s te zien zijn. Het meer is tamelijk ondiep en heeft eilandjes van borax en ijs. De diep rode kleur van het meer wordt veroorzaakt door chloorbacteriën en afzettingen in het water.
Verderop zul je door de Silolí Woestijn komen en de beroemde Árbol de Piedra, een rotsformatie in de vorm van een boom zien welke door erosie werd uitgesleten. Je zult langs enkele lagunes komen. Bij Laguna Hedionda, waar je flamingo´s, vicuña´s en misschien zelfs een Andes vos kunt zien, zul je je lunch gebruiken.
Daarna passeer je de Ollagüe Vulkaan, waaruit constant rook vrijkomt, en reis je door de Salar de Chigüana naar Puerto Chuvica, waar je de laatste nacht zult doorbrengen.
Op de vierde en laatste reisdag doorkruis je de immense zoutvlakte, zich uitstrekkend in alle richtingen zover het oog rijkt. Vanaf hier kun je de Tunupa Vulkaan zien. De zoutvlaktes bestaan uit 11 aparte lagen met een dikte van tussen de 2 tot 20 m. Het is het grootste reservaat van mineralen zoals lithium, magnesium, potassium, stikstof, fosfor en borax ter wereld. Het heeft 14 kleine eilanden, waarvan de meest belangrijke Incahuasi en Isla del Pescado zijn.
Wanneer je de zoutvlakte verlaat bezoek je Colchani, het dorp waar zout wordt verwerkt tot keukenzout. Hier zijn souvenirs te koop van zout en van alpaca wol, de belangrijkste industrieën in de omgeving.
Uiteindelijk kom je bij het Treinenkerkhof iets buiten Uyuni aan. Hier zie je de eerste Boliviaanse stoomtreinen die inmiddels zijn afgedankt. De tour eindigt in Uyuni tussen 13.00 en 14.00 uur.

 

De aangegeven overnachtingen zijn voor de tour met eenvoudige accommodaties; kies je voor een tour met overnachtingen in 3* hotels dan zijn de overnachtingsplaatsen afwijkend.

 

 • Inclusief:
  Transport in 4WD;
  Spaanstalige chauffeur/gids of Engelstalige gids, afhankelijk van je keuze;
  Maaltijden vanaf de lunch op de 1e dag tot en met de lunch op de 4e dag;
  3x overnachting in basic slaapzaal, gedeeld toilet óf 1x overnachting in een basic accommodatie en 2x overnachting in een 3* hotel, afhankelijk van je keuze.
 • Exclusief:
  Entreekosten;
  Alle overige kosten die niet met name genoemd zijn.
Kaleidoscope travel - tours bolivia - Ojo de Perdiz, Tupiza-Uyuni, Tayka Hotel
Kaleidoscope travel - tours bolivia - Salar de Uyuni, Laguna Colorada
Kaleidoscope travel - tours bolivia - Tahua, Hotel de Sal, Tayka Hotel
Kaleidoscope travel - tours bolivia - San Antonio de Lipz, Tupiza-Uyuni, Tayka Hotel

4 dagen

Tupiza - Salar de Uyuni - San Pedro de Atacama (Chili), privé tour met eenvoudige accommodaties of privé tour met 3* hotels


Je vertrekt rond half 8 vanuit Tupiza om Palala te bezoeken waar zich rode rotsformaties bevinden die op middeleeuwse kastelen lijken. Daarna ga je door naar El Sillar waar je een verandering in vegetatie kunt waarnemen van groene dalen naar een Altiplano-begroeiing met droog gras. Vervolgens bezoek je de San Vicente regio die rijk is aan mineralen. Hier is ook een klein museum waar enkele voorwerpen van Butch Cassidy and the Sundance Kid te zien zijn. Het is niet altijd open maar zo mogelijk bezoek je het. 
De rit wordt vervolgd over de weg richting de stad Uyuni. Een halve km buiten de stad krijg je eerst het Treinenkerkof te zien.

Rond lunchtijd kom je in Uyuni aan.

Daarna zul je de zoutvlakte op gaan. Hier krijg je de Ojos del Salar, waar gassen opborrelen van onder de zoutvlakte, en Montones de Sal (zout hopen) te zien op de plaats waar zout wordt gewonnen en het zoutmuseum, dat zich in het centrum van de zoutvlakte bevindt. 

Je zult overnachten in een eenvoudige accommodatie in Jirira, in Coquesa of in Puerto Chuvica.
De volgorde van de bezienswaardigheden op de tweede dag hangt af van je overnachtingsplaats.

Je vertrekt om 5 uur om de zonsopkomst over de zoutvlakte te zien.

Tevens bezoek je vandaag Isla Incahuasi, cactuseiland. Je kunt er een wandeling over het eiland maken tussen de gigantische cactussen door. Er is gelegenheid om foto's te nemen en te genieten van het prachtige landschap.

Vanaf het uitkijkpunt bij de Tunupa vulkaan kun je de Salar vanaf grotere hoogte bezien. In Coquesa kun je de goed geconserveerde pre-Inca mummies bezichtigen.

De reis gaat 's middags verder naar San Juan waar je zult overnachten in een eenvoudig zouthostalletje.
Op de derde dag kun je nog wat foto´s nemen van de lokale bevolking van San Juan, daarna ga je op weg door de Salar de Chigüana en kom je langs de semi-actieve Ollagüe Vulkaan, die op de grens ligt tussen Chili en Bolivia. Vervolgens bezoek je de vijf Altiplano lagunes waar je een variëteit Andes flamingo's kunt zien. De lunch zal bij een van deze lagunes gehouden worden. Daarna ga je op weg door de Silolí woestijn en zul je de Stenen Boom te zien krijgen en Laguna Colorada, het rode meer, dat zich op een hoogte van 4.300 m bevindt.

Tussen 17.00 en 18.00 uur zul je bij je overnachtingsplaats aankomen. Je zult de nacht doorbrengen in een eenvoudige accommodatie hetzij in Huallajara bij Laguna Colorada, hetzij in Cabañas bij Laguna Verde (het groene meer).
Als je hebt overnacht in Huallajara dan sta je weer heel vroeg op. Vandaag zal de rit je door het Eduardo Avaroa Reservaat voeren. Je gaat de Sol de Mañana geiser bij het aanbreken van de dag bekijken. Vervolgens krijg je de thermale baden van Polques, de Dalí Woestijn, Laguna Blanca, de Licancabur Vulkaan en Laguna Verde te zien.

Heb je overnacht in Cabañas dan heb je deze bezienswaardigheden aan het einde van de derde tour-dag al gezien en dan kun je het vandaag rustiger aan doen.

Je wordt naar de grenspost Hito Cajón gebracht, waar je de toeristenbelasting betaalt en de aansluiting maakt op je transfer naar San Pedro de Atacama in Chili. 

De aangegeven overnachtingen zijn voor de tour met eenvoudige accommodaties; kies je voor een tour met overnachtingen in 3* hotels dan zijn de overnachtingsplaatsen afwijkend.

 

 • Inclusief:
  Transport in 4WD;
  Spaanstalige chauffeur/gids of Engelstalige gids afhankelijk van je keuze;
  Maaltijden vanaf de lunch op de 1e dag tot en met de lunch op de 4e dag;
  3x overnachting
  : afhankelijk van je keuze in basic bunk rooms met gedeeld toilet of in basic privé kamers met privé badkamer óf in 3* hotels;
  Voor de tour met basic overnachtingen: inclusief gedeelde transfer (per bus) om 9.30 uur vanaf de grens Bolivia/Chili naar San Pedro de Atacama (een privé transfer om 13.00 uur is mogelijk tegen meerkosten, deze biedt meer tijd om te genieten van de bezienswaardigheden);

  Voor de tour met 3* hotels: inclusief privé transfer om 13.00 uur vanaf de grens
  Bolivia/Chili naar San Pedro de Atacama.
 • Exclusief:
  Migratiekosten;
  Entreekosten;
  Alle overige kosten die niet met name genoemd zijn.

  

Kaleidoscope travel - tours bolivia - Train Cemetery - Treinen Kerkhof
Kaleidoscope travel - tours bolivia - Ojo de Perdiz, Tahua, San Pedro de Qumez, Tayka Hotels
Kaleidoscope travel - tours bolivia - Tahua, Hotel de Sal, Tayka Hotel
Voor het raadplegen van onze algemene voorwaarden en boekings- en annuleringsvoorwaarden, klik hier.