Over Samaipata

Samaipata is een heerlijk rustig dorp, prachtig gelegen in de bergen op 120 km afstand van Santa Cruz, waar het internationale vliegveld Viru Viru is.

Gesitueerd in de uitlopers van het Andesgebergte op een hoogte van ca. 1.650 m. aan de rand van het Nationale Park Amboró geniet het een aangenaam klimaat het hele jaar door. De omgeving is groen en bergachtig. De Inca´s die hier leefden hebben het de naam Samaipata gegeven. De betekenis van dit quechua-woord is "uitrusten-in-de-hoogte".
 

Samaipata Markt in Samaipata El Fuerte nabij Samaipata


Vanwege het prettige klimaat, de prachtige omgeving en de vele mogelijkheden en bezienswaardigheden, alsmede door de goede voorzieningen is Samaipata een trekpleister geworden voor vele reizigers. Dit alles maakt het een ideale plek om er je reis in Bolivia te starten of om er bij te komen van je lange vlucht.

Wil je alvast een kijkje nemen op de landkaart van Bolivia, klik dan hier: Kaart Bolivia,

Voor de landkaart van de Samaipata / Santa Cruz omgeving klik je hier: Kaart Samaipata / Santa Cruz omgeving,

En wil je weten hoe het weer in Samaipata momenteel is? Klik dan hier: Weeroverzicht.

De bezienswaardigheden zijn legio.
De indrukwekkende archeologische site, El Fuerte, en Nationaal Park Amboró liggen als het ware om de hoek. Vlakbij Samaipata is er een plek waar je vrijwel zeker condors kunt zien. Een wandeling in de omgeving van Bella Vista is eveneens een aanrader vanwege de prachtige vergezichten die je er hebt en de diversiteit van de natuur. Je kunt een bezoek aan een lokale familie combineren met een tocht naar de mooiste waterval in de buurt van Samaipata.

Even geen zin in een tour of een stevige wandeling?
Dan kun je overwegen een paardrijdtocht te maken. Of heerlijk luieren in een hangmat in één van de hostals of cabañas die Samaipata rijk is; van eenvoudige alojamientos, door families gerunde residenciales en hostals tot hotels. Backpackers weten over het algemeen heel goed de plek van hun keuze te vinden.

Hongerig geworden na alle inspanningen?
In Samaipata zijn diverse restaurants te vinden. Omdat Samaipata een toeristisch plaatsje is, kun je hier tevens allerlei internationale gerechten maar ook vegetarisch eten vinden.

Let op:
Samaipata heeft tot op heden géén (goed werkende) PIN-automaat.
no ATM in Samaipata until now!

 

Samaipata is vanaf Santa Cruz eenvoudig bereikbaar per bus, gedeelde taxi of per privé taxi. De bussen vertrekken vanaf Plaza Oruro, Avenida Grigota om ca. 16.00 - 16.15 uur en taxi´s vertrekken zowel vanaf Avenida Omar Chávez Ortiz, hoek Soliz de Olguín, tel. 3335067, als ook van de tweede ring (2do Anillo), Av. Grigota esq. Calle Arumá, tel. 3598958.
De rit duurt circa 2½ uur per taxi of 3 uur per bus. Vanaf het moment dat de geasfalteerde weg zich omhoog slingert in de richting van Samaipata kun je genieten van de beboste bergen. Ongeveer halverwege de route zijn er prachtige rode rotsen te zien langs de weg.

We hopen dat je een positieve indruk hebt gekregen van Samaipata en dat we je hier binnenkort kunnen verwelkomen!