Overnachten in Samaipata


In Samaipata is er een keur aan overnachtingsmogelijkheden. Van eenvoudige alojamientos, door families gerunde residenciales en hostals tot hotels. Backpackers weten over het algemeen heel goed de plek van hun keuze te vinden.
Voor de reiziger die meer privacy en meer luxe verlangt, hebben wij hieronder een opsomming van de betere hotels in Samaipata gemaakt. Deze kunnen wij je van harte aanbevelen. Mocht je tevens één of meerdere tours bij ons boeken dan zullen wij hier graag een reservering voor je maken. Dat is handig omdat deze hotels regelmatig vol zijn.

Hotel Landhaus:

Landhaus - swimming pool        Landhaus - terrace        Landhaus reception


Hotel Landhaus is gelegen op ca. 7 minuten lopen vanaf het centrum van Samaipata. De kamers en leuk ingerichte huisjes waarover Landhaus beschikt zijn omgeven door een ruime tuin. Ook kun je er gebruik maken van het zwembad, aan fitness doen of een film bekijken in de filmzaal. Tegen betaling kun je tevens van de sauna gebruikmaken.
 
Landhaus - multiple use room        Landhaus - double room        Landhaus - room        Landhaus - shop

Voor de koudere periode van het jaar kun je ook een huisje huren met een open haard, wat 's avonds behaaglijk is!
Het hotel is eigendom van een Duitse familie en wordt door hen samen met hun Boliviaanse zoons geleid. Er is vooral aandacht besteed aan details en huiselijkheid, waardoor je je er thuis zult voelen.
Er wordt een uitstekend ontbijt geserveerd met zelfgebakken brood, kaas, eigengemaakte vleeswaren, etc.


Quinta Piray:

Quinta Piray - location        Quinta Piray - logo        Quinta Piray - surroundings

Op één kilometer van de Central Plaza verwijdert en op 1.700 m. hoogte ligt Quinta Piray, een royaal opgezet complex met kamers en bungalows van betere klasse. De meeste bungalows beschikken over 2 badkamers (1 badkamer en suite) en enkele beschikken tevens over een open haard en/of patio met de mogelijkheid om kleding te wassen.

Quinta Piray - bungalow        Quinta Piray - bungalow        Quinta Piray - bungalow        Quinta Piray - bungalow


Quinta Piray wordt gekenmerkt door haar rustige ligging op een helling met een prachtig uitzicht over het dal. De Quinta is goed onderhouden en ligt op een meer dan 2 ha. groot parkachtig terrein. De eigenaar is Duits, maar het complex wordt beheerd door toegewijde Boliviaanse medewerkers.

 


El Pueblito Resort:

El Pueblito Resort        El Pueblito - house        El Pueblito - swimming pool

El Pueblito Resort is een 4 sterren hotel, gelegen op een heuveltop waar vandaan je een spectaculair uitzicht over het dorp hebt. De loopafstand naar het dorp is ca. 30 minuten. Uiteraard kun je ook een taxi nemen. Het resort is het evenbeeld van een klein koloniaal dorp met de karakteristiek van oost Bolivia van de XVIII-e eeuw. Het beschikt zelfs over een Plaza Central (marktplein) en een kapel.
 
El Pueblito Resort - bedroom        El Pueblito - Chapel        El Pueblito - decoration

Je kunt er een kamer of een huisje huren. De luxe thematische huisjes zijn gedecoreerd met creatieve en artistieke details. Eén van de huisjes is de bibliotheek van het "dorp", een ander de taverne, weer een ander het huisje van de kleermaker, etc.
De omgeving van het resort, zijn infrastructuur en de persoonlijke aandacht, maken El Pueblito tot een schitterende plaats.Buiten de genoemde hotels zijn er vele hostals, met tarieven die variëren van $ 5 tot $ 10 p.p. Ook daar kunnen we een reservering voor je maken, zodat je zeker bent dat je een bed hebt bij aankomst.