image descriprion

Uyuni - Salar de Uyuni - Uyuni, privé tour

Je vertrekt rond tien uur op deze prachtige tour naar de Salar de Uyuni. 
Op de eerste dag krijg je eerst het Kerkhof voor oude afgedankte Engelse treinen te zien. Dan ga je naar het plaatsje Colchani, waar je kennismaakt met het proces tot het vervaardigen van keukenzout en waar je tevens van zout gemaakte souvenirs kunt kopen. Je bezoekt tevens het Zout Museum.
Op de zoutvlakte zul je de volgende attracties te zien krijgen: Ojos del Salar, waar gassen opborrelen van onder de zoutvlakte, en Montones de Sal (zout hopen).

Daarna zul je het Zout Hotel en het eiland Incahuasi bezoeken, waar je een korte wandeling kunt maken over de vulkanische rotsen tussen de gigantische cactussen door. Vanaf het hoogste punt heb je een 360°-uitzicht over de enorme zoutvlakte.
Bij Incahuasi zul je tevens lunchen.

In de middag zul je de zoutvlakte noordwaarts doorkruisen en je eindigt de dag aan de voet van de Tunupa Vulkaan, in Tahua.
Kies je voor de privé tour met hotelovernachting dan zul je de nacht doorbrengen in Tayka Hotel de Sal in Tahua (een zouthotel).
Tijdens de basic privé tour is de overnachting in Tahua of in Coquesa in een eenvoudige accommodatie (slaapzaal) met gedeeld toilet.
Wat je keuze ook is, er heerst rust en stilte alom!

Op de tweede dag van de tour kun je een wandeling maken naar een van de uitzichtpunten op de Tunupa vulkaan die een fantastische blik bieden over de zoutvlakte. Daarna ga je de archeologische vindplaats van pre Inca Mummies, Chullpares, bezoeken in Coquesa. Net buiten het dorp kun je lama´s zien, en wellicht ook flamingo's.
In de namiddag doorkruis je de indrukwekkende zoutvlakte nogmaals en rond vijf uur kom je in Uyuni terug aan. 

 • Inclusief:
  Transport in 4WD;
  Spaanstalige chauffeur/gids of Engelstalige gids afhankelijk van je keuze;
  Maaltijden vanaf de lunch op de 1e dag tot en met de lunch op de 2e dag;
  1x overnachting in basic accommodatie/slaapzaal óf 1x overnachting in een 3* hotel, afhankelijk van je keuze.
 • Exclusief:
  Entreekosten;
  Alle overige kosten die niet met name genoemd zijn.