image descriprion

Uyuni (v.v.) - Salar de Uyuni
groepstour of privé tour met eenvoudige accommodaties, 3 dagen

Je zult rond tien uur (privé tour) of half elf (groepstour) vertrekken op deze fantastische tour door de Salar de Uyuni. 
Eerst zul je een bezoek brengen aan het Kerkhof voor afgedankte treinen net buiten Uyuni en vervolgens aan Colchani. Daar kun je kunstwerkjes gemaakt van zout zien, alsmede het proces van het maken van keukenzout en het Zout Museum.
Dan ga je de zoutvlakte op en zul je de Ojos del Salar, waar gassen opborrelen van onder de zoutvlakte, te zien krijgen en Montones de Sal (zout hopen).
Daarna zul je het Zout Hotel en het eiland Incahuasi bezoeken, waar je een korte wandeling kunt maken over de vulkanische rotsen tussen de gigantische cactussen door.
Onderweg naar San Juan, Puerto Chuvica of Aguaquiza, waar je gaat overnachten, zul je als de tijd het toelaat de Duivelsgrot en Galaxia Cristal bezoeken.

Op de tweede dag rijd je door de Salar de Chiguana naar een uitkijkpunt van waar je de semi-actieve Ollagüe Vulkaan goed kunt bezichtigen.
De reis gaat verder door de Silolí Woestijn en je zult Laguna Cañapa, Laguna Hedionda en Laguna Chiarkota te zien krijgen. De volgende stop is bij de Árbol de Piedra (Stenen Boom), een rotsformatie van meer dan acht meter hoog.
Na een bezoek aan Laguna Colorada zal de dag eindigen dicht bij deze lagune, waar je zult overnachten in een basic accommodatie/slaapzaal.

Het vertrek op de derde dag zal erg vroeg zijn. Als eerste zul je de geiser Sol de Mañana gaan bezoeken en daarna zul je de mogelijkheid hebben om je op te warmen in de natuurlijke thermale baden van de heetwaterbronnen (Polques).
Je zult door de Salvador Dalí woestijn rijden en Laguna Verde bereiken met de nabij gelegen Licancabur Vulkaan en vervolgens Laguna Blanca.
Op de weg terug naar Uyuni zul je Villa Mar, Valle de las Rocas en San Cristóbal passeren.
Je zult op tijd in Uyuni aankomen om de nachtbus naar La Paz of de avondbus naar Potosí te halen.

 • Inclusief:
  Transport in 4WD;
  Spaanstalige chauffeur of Engelstalige gids, afhankelijk van je keuze;
  Maaltijden v.a. lunch op de 1e dag tot aankomst terug in Uyuni op de 3e dag;
  2x overnachting in basic accommodatie/slaapzalen.
 • Exclusief:
  Entreekosten (ter plekke te betalen in bolivianos);
  Alle overige kosten die niet met name genoemd zijn.