image descriprion

Uyuni - Salar de Uyuni - Uyuni, privé tour

Je zult rond tien uur vertrekken op deze fantastische tour door de Salar de Uyuni. 
Eerst zul je een bezoek brengen aan het Kerkhof voor afgedankte treinen net buiten Uyuni en vervolgens aan Colchani. Daar kun je kunstwerkjes gemaakt van zout zien, alsmede het proces van het maken van keukenzout en het Zout Museum.
Dan ga je de zoutvlakte op en zul je de Ojos del Salar, waar gassen opborrelen van onder de zoutvlakte, te zien krijgen en Montones de Sal (zout hopen).
Daarna zul je het Zout Hotel en het eiland Incahuasi bezoeken, waar je een korte wandeling kunt maken over de vulkanische rotsen tussen de gigantische cactussen door.
Je zult overnachten in Tayka Hotel de Sal (zout hotel) in Tahua. (Als er in dit hotel geen plaats is, en je zult overnachten in Tayka Hotel de Piedra in San Pedro de Quemez, dan is de tourbeschrijving zoals die van de 3-daagse basic groepstour en de basic privé tour; zie hierboven.)

Op de tweede dag van de tour kun je een wandeling maken naar een van de uitzichtpunten op de Tunupa vulkaan die een fantastische blik bieden over de zoutvlakte. Daarna ga je de archeologische vindplaats van pre Inca Mummies, Chullpares, bezoeken in Coquesa. Net buiten het dorp kun je lama's zien, en wellicht ook flamingo's.
Daarna doorkruis je de zoutvlakte nogmaals en je bezoekt de Duivelsgrot en Galaxia Cristal.
Via de Salar de Chiguana ga je naar een uitkijkpunt van waar je de semi-actieve Ollagüe Vulkaan goed kunt bezichtigen.
De reis gaat verder door de Silolí Woestijn en je zult Laguna Cañapa, Laguna Hedionda en Laguna Chiarkota te zien krijgen. Je zult de dag eindigen en overnachten in Tayka Hotel del Desierto in Ojo de Perdiz. (Als er in dit hotel geen plaats is, zul je overnachten in Hotel Mallcu Cueva in Villa Mar, een hotel van vergelijkbare klasse. De route zal iets aangepast worden maar de bezienswaardigheden blijven gelijk.)

Het vertrek op de derde dag zal erg vroeg zijn. Onderweg om Laguna Colorada te bezoeken krijg je de Árbol de Piedra (Stenen Boom) te zien, een rotsformatie van meer dan acht meter hoog.
Nadat je Laguna Colorada bezichtigd hebt zal de volgende stop zijn bij de geiser Sol de Mañana en een stukje verderop zul je de mogelijkheid hebben om je op te warmen in de natuurlijke thermale baden van de heetwaterbronnen (Polques).
Je rijdt door de Salvador Dalí woestijn en je bereikt Laguna Verde met de nabij gelegen Licancabur Vulkaan en vervolgens Laguna Blanca.
Op de weg terug naar Uyuni zul je Villa Mar, Valle de las Rocas en San Cristóbal passeren.
Je zult op tijd in Uyuni aankomen om de nachtbus naar La Paz of de avondbus naar Potosí te halen.

 • Inclusief:
  Transport in 4WD;
  Spaanstalige chauffeur of Engelstalige gids, afhankelijk van je keuze;
  Maaltijden vanaf de lunch op de 1e dag tot aankomst terug in Uyuni op de 3e dag;
  2x overnachting in 3* hotels.
 • Exclusief:
  Entreekosten;
  Alle overige kosten die niet met name genoemd zijn.