image descriprion

Uyuni - Salar de Uyuni - San Pedro de Atacama (Chili), groepstour of privé tour

Je zult rond tien uur (privé tour) of half elf (groepstour) vertrekken op deze fantastische tour door de Salar de Uyuni. 
Eerst zul je een bezoek brengen aan het Kerkhof voor afgedankte treinen net buiten Uyuni en vervolgens aan Colchani. Daar kun je kunstwerkjes gemaakt van zout zien, alsmede het proces van het maken van keukenzout en het Zout Museum.
Dan ga je de zoutvlakte op en zul je de Ojos del Salar, waar gassen opborrelen van onder de zoutvlakte, te zien krijgen en Montones de Sal (zout hopen).
Daarna zul je het Zout Hotel en het eiland Incahuasi bezoeken, waar je een korte wandeling kunt maken over de vulkanische rotsen tussen de gigantische cactussen door.
Onderweg naar San Pedro de Quemez of San Juan, waar je de nacht zult doorbrengen, ga je de grotten Cueva del Diablo en Galaxia Cristal bezichtigen.

Op de tweede rijd je door de Salar de Chiguana naar een uitkijkpunt van waar je de semi-actieve Ollagüe Vulkaan goed kunt bezichtigen.
De reis gaat verder door de Silolí Woestijn en je zult Laguna Cañapa, Laguna Hedionda en Laguna Chiarkota te zien krijgen. Tevens zul je de Stenen Boom, een rotsformatie van meer dan acht meter hoog, gaan bezichtigen.
Na een bezoek aan Laguna Colorada zal de dag eindigen dicht bij deze lagune, waar je zult overnachten in een basic accommodatie/slaapzaal.

* Het vertrek op de derde dag zal erg vroeg zijn. Eerst zul je bij de geiser Sol de Mañana aankomen, en een stukje verderop kun je, indien de tijd het toelaat, je opwarmen in de natuurlijke thermale baden van de heetwaterbronnen (Polques). Dan rijd je door de Salvador Dalí Woestijn en bereik je Laguna Verde met de nabij gelegen Licancabur Vulkaan.
Nadat je Laguna Blanca gepasseerd bent ga je naar de grens met Chili. Daar maak je om 9.30 uur de aansluiting op je transfer naar San Pedro de Atacama (gedeelde transfer is inbegrepen), wat ongeveer één uur duurt, en krijg je een stempel in je paspoort als je Bolivia verlaat.

 • Inclusief:
  Transport in 4WD;
  Spaanstalige chauffeur of Engelstalige gids, afhankelijk van je keuze;
  Maaltijden vanaf de lunch op de 1e dag tot aankomst bij de grens Bolivia/Chili op de 3e dag;
  2x overnachting in basic accommodatie/slaapzalen, gedeeld toilet;
  * Gedeelde transfer (per bus) om 9.30 uur vanaf de grens Bolivia/Chili naar San Pedro de Atacama.
  (We bevelen sterk aan een privé transfer om 14.30 uur te nemen tegen meerkosten als je een privé tour boekt; deze biedt meer tijd om te genieten van de bezienswaardigheden. Bij een groepstour is dit niet mogelijk).
 • Exclusief:
  Entreekosten (ter plekke te betalen in Bolivianos);
  Migratiekosten;
  Alle overige kosten die niet met name genoemd zijn.