image descriprion

Uyuni - Salar de Uyuni - San Pedro de Atacama, (Chili), privé tour

Je zult rond tien uur vertrekken op deze fantastische tour door de Salar de Uyuni. 
Eerst zul je een bezoek brengen aan het Kerkhof voor afgedankte treinen net buiten Uyuni en vervolgens aan Colchani. Daar kun je kunstwerkjes gemaakt van zout zien, alsmede het proces van het maken van keukenzout en het Zout Museum.
Dan ga je de zoutvlakte op en zul je de Ojos del Salar (de ogen van de zoutvlakte), waar gassen opborrelen van onder de zoutvlakte, te zien krijgen en Montones de Sal (zout hopen).
Daarna zul je het Zout Hotel en het eiland Incahuasi bezoeken, waar je een korte wandeling kunt maken over de vulkanische rotsen tussen de gigantische cactussen door.
Je zult overnachten in Tayka Hotel de Sal (zout hotel) in Tahua. (Als er in dit hotel geen plaats is, en je zult overnachten in Tayka Hotel de Piedra in San Pedro de Quemez, dan is de tourbeschrijving zoals die van de 3-daagse basic groepstour van Uyuni naar San Pedro de Atacama.)

Op de tweede dag van de tour kun je omhoog rijden naar een uitzichtpunt op de Tunupa vulkaan die een fantastische blik bieden over de zoutvlakte. Daarna ga je de archeologische vindplaats van pre Inca Mummies, Chullpares, bezoeken in Coquesa. Net buiten het dorp kun je lama's zien, en wellicht ook flamingo's.
Daarna doorkruis je de zoutvlakte nogmaals en je bezoekt de Duivelsgrot en Galaxia Cristal.
Je rijdt door de Salar de Chiguana naar een uitkijkpunt van waar je de semi-actieve Ollagüe Vulkaan goed kunt bezichtigen.
De reis gaat verder door de Silolí Woestijn en je zult Laguna Cañapa, Laguna Hedionda en Laguna Chiarkota te zien krijgen.  Je zult overnachten in Tayka Hotel del Desierto in Ojo de Perdiz. (Als er in dit hotel geen plaats is, zul je overnachten in Hotel Jardines de Mallku Cueva in Villa Mar, een hotel van vergelijkbare klasse. De route zal iets aangepast worden maar de bezienswaardigheden blijven gelijk.)

* Het vertrek op de derde dag zal erg vroeg zijn. Onderweg naar Laguna Colorada (het Rode Meer) krijg je de Árbol de Piedra (Stenen Boom) te zien, een rotsformatie van meer dan acht meter hoog.
Nadat je Laguna Colorada bezichtigd hebt zul je bij de geiser Sol de Mañana aankomen, en een stukje verderop kun je, indien de tijd het toelaat, je opwarmen in de natuurlijke thermale baden van de heetwaterbronnen (Polques).
Dan rijd je door de Salvador Dalí Woestijn en bereik je Laguna Verde (het Groene Meer) met de nabij gelegen Licancabur Vulkaan.
Nadat je Laguna Blanca (het Witte Meer) gepasseerd bent ga je naar de grens met Chili. Daar maak je om 9.30 uur de aansluiting op je transfer naar San Pedro de Atacama (gedeelde transfer is inbegrepen), wat ongeveer één uur duurt, en krijg je een stempel in je paspoort als je Bolivia verlaat.

 • Inclusief:
  Transport in 4WD;
  Spaanstalige chauffeur of Engelstalige gids, afhankelijk van je keuze;
  Maaltijden vanaf de lunch op de 1e dag tot aankomst bij de grens Bolivia/Chili op de 3e dag;
  2x overnachting in 3* hotels;
  * Gedeelde transfer (per bus) om 9.30 uur vanaf de grens Bolivia/Chili naar San Pedro de Atacama.
  (We bevelen sterk aan een privé transfer om 14.30 uur te nemen tegen meerkosten; deze biedt meer tijd om te genieten van de bezienswaardigheden.)
 • Exclusief:
  Entreekosten;
  Migratiekosten;
  Alle overige kosten die niet met name genoemd zijn.