image descriprion

Uyuni - Salar de Uyuni - Uyuni, privé tour

Je vertrekt rond tien uur op deze prachtige tour naar de Salar de Uyuni. 
Eerst zul je een bezoek brengen aan het Kerkhof voor afgedankte treinen net buiten Uyuni en vervolgens aan Colchani. Daar kun je kunstwerkjes gemaakt van zout zien, alsmede het proces van het maken van keukenzout en het Zout Museum.
Dan ga je de zoutvlakte op en zul je de Ojos del Salar, waar gassen opborrelen van onder de zoutvlakte, te zien krijgen en Montones de Sal (zout hopen).
Daarna zul je het Zout Hotel en het eiland Incahuasi bezoeken, waar je een korte wandeling kunt maken over de vulkanische rotsen tussen de gigantische cactussen door.
Onderweg naar San Pedro de Quemez of San Juan, waar je de nacht zult doorbrengen, ga je de grotten Cueva del Diablo en Galaxia Cristal bezichtigen.

Op de tweede dag rijd je door de Salar de Chiguana naar een uitkijkpunt van waar je de semi-actieve Ollagüe Vulkaan goed kunt bezichtigen.
De reis gaat verder door de Silolí Woestijn en je zult Laguna Cañapa, Laguna Hedionda en Laguna Chiarkota te zien krijgen. Tevens zul je de Stenen Boom, een rotsformatie van meer dan acht meter hoog, gaan bezichtigen. Na een bezoek aan Laguna Colorada zal de dag eindigen dicht bij deze lagune, waar je zult overnachten in een basic accommodatie/slaapzaal.

Het vertrek op de derde dag zal erg vroeg zijn.
Als eerste zul je de geiser Sol de Mañana gaan bezoeken en daarna zul je de mogelijkheid hebben om je op te warmen in de natuurlijke thermale baden van de heetwaterbronnen (Polques).
Je komt door de Salvador Dalí woestijn en je bereikt Laguna Verde met de nabij gelegen Licancabur Vulkaan, en vervolgens Laguna Blanca.
Je buigt af naar het noorden en zult gaan overnachten in Villa Mar, een klein dorpje waar je de resten van een lang geleden gecrasht vliegtuig nog kunt zien liggen.

Op de ochtend van laatste dag vangt de terugkeer richting Uyuni aan. Onderweg zul je de Valle de las Rocas en het stadje Culpina waar zich de San Cristóbal mijnen bevinden bezoeken.
De verwachte aankomst in Uyuni is halverwege de middag.

 • Inclusief:
  Transport in 4WD;
  Spaanstalige chauffeur of Engelstalige gids, afhankelijk van je keuze;
  Maaltijden vanaf de lunch op de 1e dag tot aankomst terug in Uyuni op de 4e dag;
  3x overnachting in basic accommodaties.
 • Exclusief:
  Entreekosten;
  Alle overige kosten die niet met name genoemd zijn.