image descriprion

Uyuni - Salar de Uyuni - Uyuni, privé tour

Je vertrekt rond tien uur op deze prachtige tour naar de Salar de Uyuni. 
Eerst zul je een bezoek brengen aan het Kerkhof voor afgedankte treinen net buiten Uyuni en vervolgens aan Colchani. Daar kun je kunstwerkjes gemaakt van zout zien, alsmede het proces van het maken van keukenzout en het Zout Museum.
Dan ga je de zoutvlakte op en zul je de Ojos del Salar, waar gassen opborrelen van onder de zoutvlakte, te zien krijgen en Montones de Sal (zout hopen).
Daarna zul je het Zout Hotel en het eiland Incahuasi bezoeken, waar je een korte wandeling kunt maken over de vulkanische rotsen tussen de gigantische cactussen door.
Je zult overnachten in Tayka Hotel de Sal (zout hotel) in Tahua. (Als er in dit hotel geen plaats is, en je zult overnachten in Tayka Hotel de Piedra in San Pedro de Quemez, dan is de tourbeschrijving zoals die van de 4-daagse basic groepstour en de basic privé tour; zie hierboven.)

Op de tweede dag ga je de archeologische vindplaats van pre Inca Mummies, Chullpares, bezoeken in Coquesa. Net buiten het dorp kun je lama's zien, en wellicht ook flamingo's.
Daarna doorkruis je de zoutvlakte nogmaals en je bezoekt de Duivelsgrot en Galaxia Cristal.
Via de Salar de Chiguana ga je naar een uitkijkpunt van waar je de semi-actieve Ollagüe Vulkaan goed kunt bezichtigen.
De reis gaat verder door de Silolí Woestijn en je zult Laguna Cañapa, Laguna Hedionda en Laguna Chiarkota te zien krijgen.
Deze dag van de tour eindigt in Ojo de Perdiz, waar je in Tayka Hotel Del Desierto zult overnachten.

Het vertrek op de derde dag zal erg vroeg zijn.
Onderweg om Laguna Colorada te bezoeken krijg je de Árbol de Piedra (Stenen Boom) te zien,  een rotsformatie van meer dan acht meter hoog.
Nadat je  Laguna Colorada bezichtigd hebt zal de volgende stop zijn bij de geiser Sol de Mañana en een stukje verderop zul je de mogelijkheid hebben om je op te warmen in de natuurlijke thermale baden van de heetwaterbronnen (Polques).
Je komt door de Salvador Dalí woestijn en je bereikt Laguna Verde met de nabij gelegen Licancabur Vulkaan, en vervolgens Laguna Blanca.
Je buigt af naar het noorden en zult gaan overnachten in Villa Mar, een klein dorpje waar je de resten van een lang geleden gecrasht vliegtuig nog kunt zien liggen. Mallcu Cueva is geen Tayka Hotel maar is van vergelijkbare klasse. (Als er in dit hotel geen plaats is, kunnen we een overnachting voor je reserveren in Hostal Las Piedritas, eveneens in Villa Mar.)

Op de ochtend van laatste dag vangt de terugkeer richting Uyuni aan. Onderweg zul je de Valle de las Rocas en het stadje Culpina waar zich de San Cristóbal mijnen bevinden bezoeken.
De verwachte aankomst in Uyuni is halverwege de middag.

 • Inclusief:
  Transport in 4WD;
  Spaanstalige chauffeur of Engelstalige gids, afhankelijk van je keuze;
  Maaltijden vanaf de lunch op de 1e dag tot aankomst terug in Uyuni op de 4e dag;
  3x overnachting in 3* hotels (of 2x overnachting in 3* hotels en 1x in Hostal Las Piedritas).
 • Exclusief:
  Entreekosten;
  Alle overige kosten die niet met name genoemd zijn.