image descriprion

Condoriri Trekking

Boven het gehucht Tuni komen we voorbij schilderachtige meertjes aan de basis van het met ijs gepantserde Condoriri gebergte, een van de mooiste en kolossaalste bergstreken van Bolivia.
We vertrekken vroeg per taxi vanuit La Paz, eerst over de hoofdweg naar Copacabana, dan rechtsaf een zij-dal in, aan het einde waarvan zich het schilderachtige dorpje Tuni bevindt, onmiddellijk naast het Tuni stuwmeer dat als waterbekken voor La Paz dient. Van hieruit start de trekking met de lastdieren door een beeldschoon dal naar het hoge kamp.
De trek duurt ongeveer 3 uur en gaat grotendeels over vlak terrein. Aan het meer wordt het kamp opgeslagen, opwindend dichtbij de talrijke rots- en ijspieken van het Condoriri Gebergte.

Op de 2e dag moeten we eerst een meer dan 5.000 m hoge pas overwinnen, eventueel blijft er tijd om van daaruit de 5.250 m hoge Mirador (uitkijkpunt) 'mee te nemen'. Omdat we toch al op 4.600 m overnacht hebben, is deze beklimming goed te maken. Verder gaat het door heerlijk groene bergweiden, onder de wilde rots- en ijstop van het Condoriri gebergte door tot aan het kampement Maria Lloco. Dit bevindt zich direct onder de gelijknamige berg.

De etappe van de 3e dag staat geheel in het teken van een berg, maar wel een heel bijzondere. De Huayna Potosí met zijn perfecte piramidetop met glanzende eeuwige sneeuw behoort niet zomaar tot de meest begeerde doelen van bergbeklimmers in Bolivia. Van alle kanten steekt hij duidelijk boven het Andesgebergte uit, een blikvanger tijdens de hele wandeling. Eenvoudig te beklimmen is hij niet, maar als je wilt kun je het aansluitend aan de tour proberen.
De weg voert ons in ieder geval om de berg heen, tot aan het aanvangspunt bij de Zongopas. Daar wacht de taxi en ongeveer 3 uur later zijn we terug in La Paz.

 • Inclusief:
  Transport;
  Spaanstalige of basic Engelstalige gids, afhankelijk van je keuze en van beschikbaarheid;
  Overnachting in tent;
  Slaapmatje;
  Alle maaltijden vanaf lunch op de 1e dag tot en met de lunch op de laatste dag;
  Kookuitrusting;
  Transport van tent, eten en kookuitrusting;
  Ezel om je bagage te vervoeren (gelimiteerd);
  Entreekosten.
 • Exclusief:
  Schoenen;
  Slaapzak;
  Self-inflating matje/iso-matje;
  Transport/drager voor je persoonlijke spullen;
  Alle overige kosten die niet met name genoemd zijn.