image descriprion

Illimani Trekking

Inti Illimani, de zonnegod. Werkelijk majestueus verheft deze ijs-reus met zijn meerdere toppen zich direct boven de Boliviaanse metropool. Daar wil je eenvoudigweg naar boven. In vier dagen is dat mogelijk vanuit La Paz. Indien je gebruik maakt van (duurder) privé transport is het ook mogelijk in drie dagen. Daarvoor heb je natuurlijk naast een zeer goede conditie ook een grote mate van alpine ervaring voor nodig, de ijs-passages zijn werkelijk steil en de route is gecompliceerd. Daarbij komt, voor de meesten, de grote hoogte.

De Illimani is met zijn 6.439 m de op één na hoogste berg van Bolivia en de hoogste in de Cordillera Real. De berg-reus heeft vijf toppen boven de 6.000 m, de hoogste is de Pico Sur.
Volgens de inheemse legende zou de berg (Apu) Mururata geprobeerd hebben de Illimani in hoogte te overtreffen, waarna de Illimani woedend de besneeuwde kop van de Apu Mururata af sloeg. De afgeslagen kop zou zich sindsdien 200 km verder naar het westen in de vorm van de gedoofde vulkaan Sajama bevinden.

1e dag: Afhankelijk van het aantal deelnemers reis je per bus of per privé auto van La Paz in de richting van Pinaya. Kort voor het dorp zul je stoppen omdat auto's niet verder kunnen. Daarvoor in de plaats wachten lastdieren op je die je bagage tot in het eerste kamp brengen. Het kamp ligt iets buiten het dorp op 4.500 m hoogte.

2e dag: Vandaag zul je met al je bagage nog eens 1.000 hoogtemeters moeten stijgen. Het doel van vandaag heet het condornest en zoals de naam al doet vermoeden, het is afgelegen. Als je wilt kun je tot hier eventueel een drager meenemen.
Het uitzicht op de huizenzee van La Paz is adembenemend.

3e dag: Er zijn ongeveer 6 uur ingepland om de top te bereiken via grandioze rots- en ijslandschappen naar de nog ijlere lucht. Omdat je al om middernacht start zie je het meeste hiervan pas tijdens de afdaling.
De uitzichten vanaf het hoogste punt van de Cordillera Real zijn uitmuntend; praktisch het halve land laat zich overzien.
Helaas moet je ook weer naar beneden, je zult nog moeten afdalen tot het eerste kamp.

4e dag: Je wandelt vanaf het kamp terug naar Pinaya en dan naar de weg, vanaf waar je per bus of per auto naar La Paz terug reist.

 • Inclusief:
  Transport;
  Spaanstalige of basic Engelstalige gids, afhankelijk van je keuze en van beschikbaarheid;
  Overnachting in tent;
  Slaapmatje;
  Alle maaltijden vanaf lunch op de 1e dag tot en met de lunch op de laatste dag;
  Kookuitrusting;
  Transport van tent, eten en kookuitrusting;
  Entreekosten.
 • Exclusief:
  Schoenen;
  Slaapzak;
  Self-inflating matje/iso-matje;
  Klimuitrusting (kan in La Paz gehuurd worden);
  Transport/drager voor je persoonlijke spullen;
  Alle overige kosten die niet met name genoemd zijn.