image descriprion

Ancohuma

De klim naar de Ancohuma (6.427 m) leidt door grandioze, bijna nimmer betreden, rots- en ijslandschappen. Daarbij komt dan nog de majestueuze hoogte en dat alles bij elkaar maakt deze klim tot een hoogtepunt.

1e dag: Je vertrekt vroeg uit La Paz naar Sorata, een lieflijk Andes bergdorp op 2.700 m. De reis duurt ongeveer vier uur.
Vanaf hier zul je eerst nog door gecultiveerd landschap wandelen. Daarna wordt het steeds afgelegener en via herderspaden zul je uiteindelijk `s middags het Chilata Meer bereiken op 4.245 m. Dit zal je eerste kampeerplek zijn op deze trekking.

2e dag: Je klimt verder en verder in de richting van de Ancohuma. Het duurt ongeveer zes uur om van het Chilata Meer naar het gletsjermeer te lopen. Gedurende deze 6 uur zul je genieten van de prachtige omgeving en van de stilte die er heerst. De vegetatie wordt steeds minder naar gelang je hoger komt. De overnachtingsplek voor vandaag aan het gletsjermeer bevindt zich op 4.900 m.

3e dag: Na een waarschijnlijk koude nacht en ontbijt ga je op weg naar het hoogkamp dat gelegen is op 5.750 m. Vanaf hier zul je morgen de top gaan proberen te beklimmen. Om in het hoogkamp te komen heb je ongeveer vijf uur nodig.
De hele dag ga je over de sneeuwvelden en over gletsjers tot je het kamp hebt bereikt, een welkome afwisseling na twee dagen te hebben gelopen door een groen landschap.

4e dag: Je begint vandaag erg vroeg want het zal een lange dag worden. Je klimt over imposante ijslandschappen hoger en hoger. Na ongeveer zes uur zul je de top hebben gehaald. Het hoogste punt van de noordelijke Cordillera Real is natuurlijk een berg met een eerste klas uitzicht. Je hebt onder andere uitzicht op het Titicaca Meer. Alleen de Illimani en de Sajama overtreffen de Ancohuma in hoogte in Bolivia. Na genoten te hebben van de geweldige uitzichten over de omgeving ga je weer terug naar hoogkamp en daarna daal je nog verder af naar het Chilata Meer waar je de laatste nacht van deze trekking zult doorbrengen.

5e dag: Vanaf het Chilata Meer loop je naar beneden en keer je terug naar de beschaving in Sorata. Vanuit Sorata keer je terug naar La Paz genietend van de mooie uitzichten van de Cordillera Real.

 • Inclusief:
  Transport;
  Spaanstalige of basic Engelstalige gids, afhankelijk van je keuze en van beschikbaarheid;
  Overnachting in tent;
  Slaapmatje;
  Alle maaltijden vanaf lunch op de 1e dag tot en met de lunch op de laatste dag;
  Kookuitrusting;
  Transport van tent, eten en kookuitrusting;
  Entreekosten.
 • Exclusief:
  Schoenen;
  Slaapzak;
  Self-inflating matje/iso-matje;
  Klimuitrusting (kan in La Paz gehuurd worden);
  Transport/drager voor je persoonlijke spullen;
  Alle overige kosten die niet met name genoemd zijn.