image descriprion

Illampu

De Illampu, de god van de storm, ligt oostelijk van het Titicaca Meer en ten noorden van La Paz. Met zijn hoogte van 6.368 m is het de op drie na hoogste berg van Bolivia en de op 2 na hoogste berg van de Cordillera Real. De berg heeft twee toppen; Illampu Noord en Illampu Zuid welke zijn verbonden door een sneeuw- en ijskam. Het is de moeilijkst te beklimmen berg van Bolivia. Deze ijs-reus in de buurt van Sorata kan alleen beklommen worden door ervaren alpinisten. De klim is lang en de berg is moeilijk bereikbaar. De beklimming gaat over moeilijke en nauwelijks betreden ijsvelden en rotspartijen en is daardoor des te indrukwekkender. Eenmaal op de top kun je op heldere dagen bijna het hele land zien en onder andere ook het Titicaca Meer.

1e dag: Vanuit La Paz reis je naar het lieflijke Andesdorpje Sorata, gelegen op een hoogte van 2.700 m. Hier zul je maar kort zijn omdat je verder reist tot Ancoma waar je zult overnachten op 4.200 m.

2e dag: Vandaag zul je vanuit Ancoma door een prachtig Andeslandschap in ongeveer vijf uur omhoog klimmen naar je overnachtingsplek.
De kampeerplek is Aguas Calientes genaamd en bevindt zich op 4.600 m. Een goede warming-up voor de komende dagen.

3e dag: Vandaag klim je naar hoogkamp, van waar je morgen de toppoging zult ondernemen. Je zult 1.000 hoogtemeters moeten overwinnen om van het kamp Aguas Calientes naar het hoogkamp te komen dat dus op 5.600 m ligt. Je zult ongeveer vijf uur nodig hebben om er te geraken waarbij je onderweg enkele rots-passages moet passeren. Het zal een koude nacht worden voordat je morgen aan de klim naar de top zult beginnen.

4e dag: In circa zes uur ga je, vanaf de (hele) vroege morgen, over steile ijspassages vanuit het hoogkamp naar de top. Het zal zeer zwaar zijn maar de uitzichten tijdens de klim, nadat de duisternis is geweken voor het eerste zonlicht, zijn wonderschoon en zelf nog beter als je eenmaal de top hebt bereikt. Het is alsof je op de top van de wereld staat.
De afdaling is ook moeilijk en je zult de gehele tijd alert moeten zijn. Je daalt in ieder geval af tot het hoogkamp en als het mogelijk is nog wat verder.

5e dag: Verder afdalen in de richting van de Yungas Valleien is het motto van vandaag. Je zult minstens tot het kamp Aguas Calientes afdalen. Afhankelijk van hoe het gisteren is gegaan en hoe je je vandaag voelt daal je wellicht nog verder dan Aguas Calientes, wie weet zelfs tot aan Ancoma waar je dan de nacht zult doorbrengen en wellicht een biertje kunt drinken. Misschien!

6e dag: Als je gisteren niet tot aan Ancoma bent gekomen maar tot aan Aguas Calientes, zul je dit gedeelte eerst moeten afdalen. Dan wacht het transport op je dat je eerst naar Sorata brengt en vanaf daar reis je terug naar La Paz.

 • Inclusief:
  Transport;
  Spaanstalige of basic Engelstalige gids, afhankelijk van je keuze en van beschikbaarheid;
  Overnachting in tent;
  Slaapmatje;
  Alle maaltijden vanaf lunch op de 1e dag tot en met de lunch op de laatste dag;
  Kookuitrusting;
  Transport van tent, eten en kookuitrusting;
  Entreekosten.
 • Exclusief:
  Schoenen;
  Slaapzak;
  Self-inflating matje/iso-matje;
  Klimuitrusting (kan in La Paz gehuurd worden);
  Transport/drager voor je persoonlijke spullen;
  Alle overige kosten die niet met name genoemd zijn.