image descriprion

Uyuni - Salar de Uyuni - Tupiza, privé tour

Je zult rond tien uur vertrekken op deze fantastische tour door de Salar de Uyuni. 
Eerst zul je een bezoek brengen aan het Kerkhof voor afgedankte treinen net buiten Uyuni en vervolgens aan Colchani. Daar kun je kunstwerkjes gemaakt van zout zien, alsmede het proces van het maken van keukenzout en het Zout Museum.
Dan ga je de zoutvlakte op en zul je de Ojos del Salar, waar gassen opborrelen van onder de zoutvlakte, te zien krijgen en Montones de Sal (zout hopen).
Daarna zul je het Zout Hotel en het eiland Incahuasi bezoeken, waar je een korte wandeling kunt maken over de vulkanische rotsen tussen de gigantische cactussen door.
Onderweg  zul je, als de tijd het toelaat, de Duivelsgrot en Galaxia Cristal bezoeken.
Je zult overnachten in hetzij Chuvica, ofwel Aguaquiza of San Juan, in een eenvoudige accommodatie.

Op de tweede dag rijd je door de Salar de Chiguana naar een uitkijkpunt van waar je de semi-actieve Ollagüe Vulkaan goed kunt bezichtigen.
De reis gaat verder door de Silolí Woestijn en je zult Laguna Cañapa, Laguna Hedionda en Laguna Chiarkota te zien krijgen. De volgende stop is bij de Árbol de Piedra (Stenen Boom), een rotsformatie van meer dan acht meter hoog.
Na een bezoek aan Laguna Colorada zal de dag eindigen in Huallajara, dicht bij deze lagune, waar je zult overnachten in een basic accommodatie.

Het vertrek op de derde dag zal vroeg zijn. Als eerste zul je de geiser Sol de Mañana gaan bezoeken en daarna zul je de mogelijkheid hebben om je op te warmen in de natuurlijke thermale baden van de heetwaterbronnen (Polques).
Je zult door de Salvador Dalí woestijn rijden en Laguna Verde bereiken met de nabij gelegen Licancabur Vulkaan en vervolgens Laguna Blanca.
Je buigt af naar het noorden en reist door de Salar de Chalviri.
Je passeert Laguna Kolpa, waar grondstoffen worden gewonnen voor het maken van zeep.
Daarna bereik je de dorpjes Quetena Grande en Quetena Chico. Het gebied wordt gedomineerd door de Uturuncu Vulkaan die meer dan 6.000 m hoog is.
Je zult ofwel in een van deze beide plaatsjes ofwel in San Antonio de Lípez de nacht doorbrengen in een eenvoudige accommodatie.
Ondanks de temperatuur (-18/-20°C), bevelen we je aan naar buiten te gaan om even de immense Melkweg boven je te aanschouwen, want de hemel is hier werkelijk adembenemend.

De vierde dag bevind je je inmiddels in de Cordillera de Lípez.
Vervolgens zul je richting San Pablo de Lípez reizen. Je komt langs Laguna Morejón en het gebied met dezelfde naam, met vulkanische geërodeerde rotsformaties.
Dan kom je in San Antonio de Lípez aan, een verlaten spookstadje, ooit beroemd vanwege zijn rijkdom aan goud. Volgens lokale legendes heeft de plaats onder heerschappij van de duivel gestaan en werden de dorpsbewoners gedwongen te vluchten...
Daarna zul je afdalen in de Valleien van Salo en Tupiza.
Je zult de Sillar bezoeken waar je kunt genieten van een dramatische landschap.
Tevens krijg je de Quebrada van Palala te zien, een door erosie spectaculair gekartelde rotsformatie.
Je komt later in de middag in Tupiza aan.

 • Inclusief:
  Transport in 4WD;
  Spaanstalige chauffeur of Engelstalige gids, afhankelijk van je keuze;
  Maaltijden vanaf de lunch op de 1e dag tot aankomst in Tupiza op de 4e dag;
  3x overnachting in basic accommodatie.
 • Exclusief:
  Entreekosten;
  Alle overige kosten die niet met name genoemd zijn.