image descriprion

Jungle & Pampa, 4 dagen
groepstour of privé tour, Tacuaral & Caracoles eco lodge

Om 9 uur vertrek je per boot over de Beni rivier en ga je het Nationaal Park Madidi in. Na ongeveer 3 uur kom je aan bij de Tacuaral eco lodge die is gelegen aan de oever van de Tuíchi rivier.
Je ontvangt je lunch en daarna kun je genieten van een korte rustpauze in een hangmat.
's Middags wandel je met de gids door de jungle waar je de kans hebt om wilde dieren te zien, zoals bij voorbeeld verscheidene soorten apen, herten, wilde zwijnen (peccaries), capibara's en vogels.
Na het diner, ga je erop uit voor een avondwandeling en geniet je van de geluiden van de jungle terwijl je nachtdieren probeert te observeren.

Op de tweede dag vertrek je na het ontbijt per boot en vervolgens te voet om de zone te bezoeken die Caquiawara genoemd is, een natuurlijke wand die zout en mineralen bevat, waar je papegaaien en ara's kunt observeren. Vanaf een uitkijkpunt heb je een spectaculair uitzicht en kun je foto's nemen van de papegaaien en ara's die komen om van de zoutrijke leemachtige aarde te eten.
Daarna keer je terug naar de lodge om te lunchen.
In de middag ga je vissen in de Tuíchi rivier of in een lagune in het woud. De vissoorten die het meest worden gewaardeerd door toeristen zijn surubí, zwartgevlekte meervallen, witte pacú, mamuri, gestreepte surubí en sábalo.
Het is ook mogelijk een bad te nemen in de Tuíchi rivier of nog een wandeling te maken door de jungle.
Daarna wordt het diner geserveerd.

Op de derde dag vertrek je na een vroeg ontbijt per boot terug naar Rurrenbaque waar je rond 8.30 uur aankomt. Hier is er tijd voor een korte pauze voordat je per auto naar Santa Rosa del Yacuma vertrekt.
De rit wordt gevolgd door een korte boottocht op de Yacuma Rivier naar de Caracoles eco lodge. Daar zul je lunchen en kun je een korte siësta houden.
Halverwege de middag vertrek je per boot om het dierenleven van de pampa te zien. De dieren laten zich gemakkelijk zien en fotograferen.
De beste tijd voor een bezoek aan de pampa is het droge seizoen, wanneer veel capibara's, schildpadden en wellicht anaconda's langs de oever van de rivier zich liggen op te warmen of aan het jagen zijn.
Je zult zeker de rivierdolfijn, de zwarte kaaiman, apen en vele vogels zien. Vervolgens is het tijd om terug te keren naar de lodge.

Op de vierde en laatste dag ga je na het ontbijt een boottocht maken op de Yacuma Rivier om groepen doodshoofdaapjes te zien die in grote aantallen door de kruinen van de bomen trekken. Na de lunch in de lodge keer je per boot en 4x4 Jeep terug naar Rurrenabaque waar je laat in de middag aankomt.

 • Inclusief:
  Transfer van en naar het vliegveld van Rurrenabaque (alléén op de privé tour);
  Maaltijden vanaf de lunch op de 1e dag tot en met de lunch op de laatste dag;
  2x overnachtingen in Tacuaral eco lodge en 1x in Pampa Caracoles eco lodge;
  Engelstalige gids.
 • Exclusief:
  Transfer van en naar het vliegveld van Rurrenabaque voor de groepstour;
  Entreekosten voor N.P. Madidi, ca. US-$ 18 p.p.;
  Alle overige kosten die niet met name genoemd zijn.