image descriprion

Codo de los Andes
privé tour, hele dag (ook halve dag mogelijk)

Er zijn twee mogelijkheden om een prachtige en schilderachtige wandeling te maken in de Codo de los Andes (de Andes elleboog). In beide gevallen is de wandeltijd ongeveer 4½ tot 5 uur.

Dit is de beschrijving van de eerste optie. De wandeling begint in de buurt van de gemeente Palermo en eindigt bij de watervallen van Las Cuevas.
Per taxi word je in ongeveer 45 minuten naar het begin van het wandelpad gebracht.

Het eerste deel van de route is makkelijk bergopwaarts en al snel zie je de eerste mooie bergtoppen.
Een pittige klim van 40 minuten over een steil en smal pad zal behoorlijk wat inspanning vergen en je moet een goede tredzekerheid hebben, vooral als het waait. Maar je wordt beloond met een prachtig uitzicht op de Codo de los Andes. Je kunt prachtige foto's maken of een foto van jezelf laten maken op een fantastisch uitzichtpunt.

Daarna ga je verder over een bergrand en geniet je gedurende zo'n 45 minuten van het uitzicht. Met een beetje geluk kun je onderweg de Andes Condor zien vliegen.

Je neemt een pad dat je over een andere bergflank naar beneden brengt, in een vallei. Hier laat je het prachtige uitzicht achter je en volg je de beek naar de Cuevas watervallen waar je kunt ontspannen en genieten van het verfrissende water.
In 30 minuten keer je terug naar Samaipata, met prachtige foto's.  

Als alternatief kun je een wandeling maken met meer klimmen, naar één of twee bergtoppen.
De beschrijving is zoals hierboven vermeld, maar in plaats van naar beneden te wandelen naar de watervallen van Cuevas volg je de bergrand en afhankelijk van de tijd beklim je één of twee bergtoppen. Je keert via hetzelfde pad terug naar de auto.

Tip: Als je maar een halve dag hebt, kan deze tweede optie ook worden gedaan, maar dan zonder bergtoppen te beklimmen. Dan ben je twee en een half uur aan het wandelen in de omgeving. Met de 1 uur 30 minuten rijtijd in totaal maakt dit een halve dagtocht.

Als je hoogtevrees hebt, is deze wandeling helaas niet geschikt voor je.

 • Inclusief:
  Transport;
  Spaanstalige, Engelstalige of Duitstalige gids, afhankelijk van beschikbaarheid;
  Entreekosten.
 • Exclusief:
  Eten en drinken;
  Alle kosten die niet met name genoemd zijn.