Over ons:

Wij, Ben Verhoef en Susanne Lijmbach, hebben onze reisorganisatie sinds 2005 gevestigd in het schitterend gelegen dorp Samaipata in de uitlopers van het Boliviaanse Andesgebergte.

De naam Kaleidoscope Travel hebben we gekozen omdat Bolivia een van de meest diverse en kleurige landen ter wereld is, met een eindeloze variëteit aan natuur; flora en fauna, landschappen, klimaten, mensen, religies en tradities.
Wanneer je door (een deel van) Bolivia reist, zul je  een veelheid aan indrukken, beelden, kleuren en geuren opdoen door eenvoudig een stuk(je) verder te reizen.
Daarmee heeft Bolivia een overeenkomst met het intrigerende instrument de caleidoscoop, dat je telkens een compleet andere compositie van kleuren en vormen voorschotelt door slechts een beetje aan de kijker te draaien.

We hebben hier alle denkbare landschappen: jungles, woestijnen, bergketens, hoogvlakten, pampa, vulkanen, laagland, wat ervoor zorgt dat we ook een heel grote diversiteit aan zoogdieren, vogels, insecten etc. hebben.
Buiten de overbekende hooglandbevolking met de bolhoedjes zijn er veel, minder bekende, bevolkingsgroepen met hun eigen kenmerken.
Oftewel, een bijzonder interessant land dat blijft boeien, omdat je nooit uitgekeken raakt.

 

 

We zullen schetsen hoe we hier terecht gekomen zijn. In het jaar 2000 hebben wij elkaar ontmoet in Nederland. We waren beiden enthousiaste reizigers; Susanne wilde graag nogmaals Zuid Amerika bezoeken waar ze al een half jaar had doorgebracht en Ben wilde graag teruggaan naar Nepal waar hij al meerdere malen trekkings had ondernomen.
We besloten beide wensen te combineren in een reis van een jaar, van oktober 2002 tot oktober 2003. Het eerste half jaar brachten we door in Azië, India, Nepal en Nieuw Zeeland, daarna staken we over naar Mexico en reisden zuidwaarts naar Costa Rica, Ecuador, Peru en Bolivia.

Na dit jaar vol ervaringen keerden we terug naar Nederland en vonden een nieuwe baan, maar het idee om ons ergens anders te vestigen had postgevat. Onze favoriete landen waren Nieuw Zeeland, Laos en Bolivia.
Uit deze drie kozen we Bolivia als ons nieuwe thuisland vanwege de taal die eenvoudig te leren zou zijn en de mogelijkheden om er een eigen bedrijf op te starten.

In april 2005 kwamen we in Bolivia aan met slechts twee rugzakken en een koffer. In het opvolgende half jaar reisden we kris kras door Bolivia om de beste plaats te vinden om neer te strijken.
Dit keer moesten we een keuze maken tussen Sorata, noordelijk van La Paz, Entre Rios in de Tarija zone en Samaipata.
De politieke situatie in die tijd deed ons besluiten ons niet in Sorata te vestigen vanwege stakingen en blokkades. Entre Rios ontving jaarlijks ongeveer 20-30 buitenlandse toeristen dus dat was ook geen goede optie om er een bedrijf te starten. Het moest Samaipata worden.

Gedurende vier maanden woonden we in hostals.
Eind 2005 startten we met het verzorgen van tours met backpackers vanuit het hostal waar we woonden.
Vanaf januari 2006 hebben we een huis gehuurd. We kochten een computer, hebben onze website gemaakt, ontwierpen onze brochures en de toeloop van backpackers uit Samaipata ving aan.

Aan het eind van 2006 kochten we een pand dat we hebben verbouwd tot kantoor en tevens woonhuis. In februari 2007 was het zover gereed dat we erin konden trekken.

Over de jaren heen kreeg Ben Verhoef Tours grotere naamsbekendheid.

Sinds 2008 organiseren we tours en reizen met individuele reizigers, (echt)paren, families en groepen door geheel Bolivia.
Vanaf 2011 zijn we tevens tours gaan aanbieden in Peru.
In 2013 zijn daar de individuele combinatie-rondreizen door Argentinië, Bolivia en Peru bijgekomen.

In 2015 was het opnieuw tijd voor een verandering; de groei van onze werkzaamheden heeft ons doen besluiten om onze organisatie Kaleidoscope Travel S.R.L. op te richten. Een nieuwe organisatie, met een nieuwe naam, maar met dezelfde kwaliteit en service, en met dezelfde mensen aan het werk voor je.

We hopen dat je een goede indruk hebt gekregen van onze activiteiten en dat we je behulpzaam kunnen zijn bij het boeken van een tour of het samenstellen van je reis!

Ben & Susanne