Onze reisorganisatie is sinds 2005 gevestigd in het schitterend gelegen dorp Samaipata in de uitlopers van het Boliviaanse Andesgebergte.

We zullen schetsen hoe we hier terecht gekomen zijn.

In het jaar 2000 hebben wij, Ben Verhoef en Susanne Lijmbach, elkaar ontmoet in Nederland. We waren beiden enthousiaste reizigers; Susanne wilde graag nogmaals Zuid Amerika bezoeken waar ze al een half jaar had doorgebracht en Ben wilde graag teruggaan naar Nepal waar hij al meerdere malen trekkings had ondernomen.
We besloten beide wensen te combineren in een reis van een jaar, van oktober 2002 tot oktober 2003. Het eerste half jaar brachten we door in Azië, India, Nepal en Nieuw Zeeland, daarna staken we over naar Mexico en reisden zuidwaarts naar Costa Rica, Ecuador, Peru en Bolivia.

Na dit jaar vol ervaringen keerden we terug naar Nederland en vonden een nieuwe baan, maar het idee om ons ergens anders te vestigen had postgevat. Onze favoriete landen waren Nieuw Zeeland, Laos en Bolivia.
Uit deze drie kozen we Bolivia als ons nieuwe thuisland vanwege de taal die eenvoudig te leren zou zijn en de mogelijkheden om er een eigen bedrijf op te starten.

In april 2005 kwamen we in Bolivia aan met slechts twee rugzakken en een koffer. In het opvolgende half jaar reisden we kris kras door Bolivia om de beste plaats te vinden om neer te strijken.
Dit keer moesten we een keuze maken tussen Sorata, noordelijk van La Paz, Entre Rios in de Tarija zone en Samaipata.
Door de politieke situatie in die tijd viel Sorata af vanwege stakingen en blokkades in de regio. Entre Rios ontving jaarlijks ongeveer 20-30 buitenlandse toeristen dus dat was ook geen goede optie om er een bedrijf te starten. Het moest Samaipata worden.

Gedurende vier maanden woonden we in hostals.
Eind 2005 startten we met het verzorgen van tours voor backpackers vanuit het hostal waar we woonden.
Vanaf januari 2006 huurden we een gemeubileerde woning. We kochten een computer, maakten onze website, ontwierpen onze brochures en de toeloop van backpackers uit Samaipata ving aan.

Aan het eind van 2006 kochten we een pand dat we hebben verbouwd tot kantoor en tevens woonhuis. In februari 2007 was het zover gereed dat we erin konden trekken.

Over de jaren heen kregen onze reisorganisatie grotere naamsbekendheid.

Sinds 2008 organiseren we tours en reizen door heel Bolivia voor individuele reizigers en voor reisorganisaties uit Europa en elders, waarvoor we ook groepsreizen organiseren. Vanaf 2011 zijn we tevens tours gaan aanbieden in Peru, als uitbreiding op onze services in Bolivia.

In 2015 was het tijd voor een verandering in de rechtsvorm van ons bedrijf. Door de groei van onze werkzaamheden besloten we om onze organisatie Kaleidoscope Travel S.R.L. op te richten. Een nieuwe organisatie met een nieuwe naam, maar met dezelfde kwaliteit en service, en met dezelfde mensen aan het werk voor je.

Op het moment van schrijven zijn we al weer een aantal jaren verder. We kunnen ons verheugen in een constante groei van onze activiteiten en we verwachten deze nog lange tijd te mogen voortzetten.  

We hopen je zo een goed beeld gegeven te hebben van de geschiedenis van Kaleidoscope Travel S.R.L.