Samaipata is een heerlijk rustig dorp, prachtig gelegen in de bergen op 120 km afstand van Santa Cruz, waar het internationale vliegveld Viru Viru is.

Gesitueerd in de uitlopers van het Andesgebergte op een hoogte van ca. 1.650 m aan de rand van N.P. Amboró geniet het een aangenaam klimaat het hele jaar door. De omgeving is groen en bergachtig. De Inca's die hier leefden hebben het de naam Samaipata gegeven. De betekenis van dit quechua-woord is 'uitrusten-in-de-hoogte'.

Vanwege het prettige klimaat, de prachtige omgeving en de vele mogelijkheden en bezienswaardigheden, alsmede door de goede voorzieningen is Samaipata een trekpleister voor veel reizigers. Het is een ideale plek om er je reis in Bolivia te starten of om er bij te komen van je lange vlucht.

De bezienswaardigheden zijn legio. De indrukwekkende archeologische site, El Fuerte, en Nationaal Park Amboró liggen als het ware om de hoek. Vlakbij Samaipata is er een plek waar je vrijwel zeker condors kunt zien. Een wandeling in de omgeving van Laguna Volcán of Bella Vista is eveneens een aanrader vanwege de prachtige vergezichten die je er hebt en de diversiteit van de natuur.


image description
1 dag

N.P. Amboró

Het mystieke bos van het Nationaal Park Amboró met zijn reuzevarenbomen is een absoluut favoriete bestemming in Samaipata.

image description
1 dag

Laguna Volcán

Rond Laguna Volcán kun je genieten van een grote variatie in de natuur, de lagune met watervogels, bamboebos, palmbomenbos en prachtige uitzichten!

image description
1 dag

Bella Vista

Zoals de naam al zegt, heb je schitterende uitzichten tijdens een pittige wandeling in Bella Vista.

image description
1 dag

Condor Hike

Heel bijzonder om de kans te hebben de koning van het Andesluchtruim, de condor, te zien vliegen.

image description
1 dag

La Pajcha waterval

Geniet van een heerlijk ontspannen dagje en neem een verfrissende duik in het water van de mooie waterval.