Je kunt Bolivia binnenkomen vanaf Chili door een tour te doen van San Pedro de Atacama door N.P. Eduardo Avaroa en de fantastisch mooie Salar de Uyuni naar Uyuni, of naar Tupiza. De transfer naar de grens is daarbij inbegrepen.

Realiseer je wel dat je te maken krijgt met een groot hoogteverschil ten opzichte van San Pedro de Atacama.
De kans dat je last kunt krijgt van hoogteziekte is aanwezig. Zorg daarom dat je goed geacclimatiseerd bent voordat je de tour onderneemt.
De Jeep heeft zuurstof aan boord voor in geval van nood.

Belangrijke opmerkingen:
Ten gevolge van klimaat- of wegcondities kunnen routes van tours door de Salar de Uyuni afwijken en soms aangepast worden zonder voorafgaande aankondiging, reden waarom de beschrijvingen van op onze website vermelde tours door de Salar de Uyuni slechts als referentie kunnen dienen, en niet als een exact itinerarium kunnen worden opgevat voor wat betreft de inhoud van de tour.

Voor tours naar en vanaf San Pedro de Atacama, Chili, geldt tevens: Mocht vanwege klimaat- en/of wegcondities de grensovergang tussen Bolivia en Chili bij Hito Cajón gesloten zijn, dan wordt de tour zo mogelijk omgeleid via de grensovergang bij Ollagüe. Deze omleiding brengt kosten met zich mee die niet in de tour zijn inbegrepen en die door de klant ter plekke betaald dienen te worden.