De Salar de Uyuni is de grootste toeristische trekpleister van Bolivia.
Fantastische uitzichten, adembenemende landschappen, de flora en fauna, vulkanen en nog veel meer zijn hiervoor de reden.

Met een oppervlakte van 10.500 km² is de Salar de Uyuni het grootste zoutmeer ter wereld. Het zoutmeer bestaat uit elf zoutlagen van verschillende dikten, heeft een diepte van 120 meter en is rijk aan mineralen. De gemiddelde dagtemperatuur is 20°C terwijl de nachttemperatuur gemiddeld -25°C bedraagt.

In de Salar de Uyuni bevinden zich een eiland in de vorm van een vis, Isla del Pescado, en Incahuasi. Beide eilanden zijn begroeid met een grote hoeveelheid cactussen die tot tien meter hoog worden.
In het N.P. Eduardo Avaroa kun je bij Laguna Colorada, de rode lagune, Andes flamingo's zien.

Belangrijke opmerkingen:
Ten gevolge van klimaat- of wegcondities kunnen routes van tours door de Salar de Uyuni afwijken en soms aangepast worden zonder voorafgaande aankondiging, reden waarom de beschrijvingen van tours door de Salar de Uyuni slechts als referentie kunnen dienen, en niet als een exact itinerarium kunnen worden opgevat voor wat betreft de inhoud van de tour.

Voor tours naar en vanaf San Pedro de Atacama, Chili, geldt tevens: Mocht vanwege klimaat- en/of wegcondities de grensovergang tussen Bolivia en Chili bij Hito Cajón gesloten zijn, dan wordt de tour zo mogelijk omgeleid via de grensovergang bij Ollagüe. Deze omleiding brengt kosten met zich mee die niet in de tour zijn inbegrepen en die door de klant ter plekke betaald dienen te worden.


image description
4 dagen

Uyuni - Salar de Uyuni - Uyuni, privé tour

Heb je geen haast en wil je meer tijd doorbrengen om van de bezienswaardigheden te genieten, bekijk dan deze 4 daagse tour met basic accommodaties vanuit Uyuni naar de Salar de Uyuni en N.P. Avaroa die eindigt in Uyuni.

image description
4 dagen

Uyuni - Salar de Uyuni - Uyuni, privé tour

Als je tijd hebt om een ​​4-daagse tour te maken en je wilt meer tijd doorbrengen om van de bezienswaardigheden te genieten, bekijk dan deze tour met hotelovernachtingen, van Uyuni naar de Salar de Uyuni en N.P. Avaroa, eindigend in Uyuni.

image description
4 dagen

Uyuni - Salar de Uyuni - Tupiza, privé tour

Wil je het zuidwesten van Bolivia gaan verkennen of naar Argentinië door reizen? Dan is dit een goede optie -met basic accommodaties- voor je; van Uyuni gaat de tour door de Salar de Uyuni en N.P. Avaroa en eindigt in Tupiza.