Dit nationaal park met een oppervlakte van 3.441.115 ha. is gelegen in de Gran Chaco en is ontstaan op 21 september 1995.  

Het is een uniek gebied om te bezoeken, want je hebt er een behoorlijk goede kans om er de jaguar te kunnen spotten, alsmede de poema, de tapir, apen en andere zoogdieren.

Tijdens onze inspectietocht van 5 dagen hebben we tevens meer dan 100 vogelsoorten genoteerd.

Vanaf 4 dagen kun je een tour maken naar N.P. Kaa Iya. Ideaal is het wanneer je 5 dagen ter beschikking hebt, want je moet bedenken dat je een dag nodig hebt om er te komen en een dag om terug te reizen. En hoe langer je verblijf, hoe meer kans je hebt om dieren te spotten.

Wat je moet weten: 
1. Het is enorm heet in deze zone, temperaturen boven de 40°C zijn normaal. Dus het wordt behoorlijk transpireren.
2. Er komen niet alleen grote zoogdieren en vogels voor in het park, maar er zijn ook heel veel muggen en kleine steekvliegjes (polvorines). Je komt er dus niet zonder insectenbeten vandaan.
3. Het moge duidelijk zijn dat wij niet kunnen beloven of garanderen dat je een van de bovengenoemde diersoorten zult zien; we kunnen alleen zeggen dat ze zeer regelmatig worden gezien.

Als je met die drie zaken rekening houdt is het zeer zeker de moeite waard om er heen te gaan en zul je zeker enorm genieten van de fantastische belevenis om in het park te zijn.

Ook zul je San José de Chiquitos te zien krijgen, een van de Jezuïetenmissies, met zijn prachtige kerk.

Een tour naar N.P. Kaa Iya kan gecombineerd worden met een bezoek aan Santiago de Chiquitos, Aguas Calientes en het Sanctuario van Chochis.
Wil je na je bezoek aan Kaa Iya doorreizen naar Brazilië, dan kan dit heel goed vanuit San José de Chiquitos, via Puerto Suarez naar Corumbá, met connecties naar Campo Grande.


image description
4 dagen

N.P. Kaa Iya (4 of 5 dagen)

Ga op zoek naar de jaguar in N.P. Kaa Iya, of de poema. Je ziet misschien een tapir, maar ook apen en herten en zeker veel vogels!