Dit nationaal park met een oppervlakte van 3.441.115 ha. is gelegen in de Gran Chaco en is ontstaan op 21 september 1995.
Het is een uniek gebied om te bezoeken, want je hebt er een behoorlijk goede kans om er de jaguar te kunnen spotten, alsmede de poema, de tapir, apen en andere zoogdieren. Tijdens onze inspectietocht van 5 dagen hebben we tevens meer dan 100 vogelsoorten genoteerd.

Vanaf 4 dagen kun je een tour maken naar N.P. Kaa Iya. Ideaal is het wanneer je 5 dagen ter beschikking hebt, want je moet bedenken dat je een dag nodig hebt om er te komen en een dag om terug te reizen. En hoe langer je verblijf, hoe meer kans je hebt om dieren te spotten.

Wat je moet weten: 
1. Het is enorm heet in deze zone, temperaturen boven de 40°C zijn normaal. Dus het wordt behoorlijk transpireren.
2. Er komen niet alleen grote zoogdieren en vogels voor in het park, maar er zijn ook heel veel muggen en kleine steekvliegjes (polvorines). Je komt er niet zonder insectenbeten vandaan.
3. Het moge duidelijk zijn dat wij niet kunnen beloven of garanderen dat je een van de bovengenoemde diersoorten zult zien; we kunnen alleen zeggen dat ze zeer regelmatig worden gezien.
Als je met die drie feiten rekening houdt is het zeer de moeite waard om er heen te gaan en zul je enorm genieten van de fantastische belevenis om in het park te zijn.