Het rustige woestijnstadje Tupiza is gelegen in het departement Potosí in het zuiden van Bolivia. De omgeving wordt gekenmerkt door een woestijnlandschap met enorme cactussen en grillig geërodeerde kleurige rotsformaties.   

Tupiza en haar omgeving ademen de sfeer van het Wilde Westen.

Begin 1900 streken hier de twee vogelvrijverklaarde bandieten Butch Cassidy en de Sundance Kid neer. 

Je kunt een dagje gaan paardrijden rond Tupiza of een dagtour doen om de omgeving te verkennen.  

Ook kun je een tour boeken van Tupiza door N.P. Avaroa en over de beroemde zoutvlakte van Uyuni, eindigend in Uyuni, of eindigend in San Pedro de Atacama in Chili.

Belangrijke opmerkingen:
Ten gevolge van klimaat- of wegcondities kunnen routes van tours door de Salar de Uyuni afwijken en soms aangepast worden zonder voorafgaande aankondiging, reden waarom de beschrijvingen van tours door de Salar de Uyuni slechts als referentie kunnen dienen, en niet als een exact itinerarium kunnen worden opgevat voor wat betreft de inhoud van de tour.

Voor tours naar en vanaf San Pedro de Atacama, Chili, geldt tevens: Mocht vanwege klimaat- en/of wegcondities de grensovergang tussen Bolivia en Chili bij Hito Cajón gesloten zijn, dan wordt de tour zo mogelijk omgeleid via de grensovergang bij Ollagüe. Deze omleiding brengt kosten met zich mee die niet in de tour zijn inbegrepen en die door de klant ter plekke betaald dienen te worden.