Zelfstandig reizen met auto & chauffeur

We bieden je de mogelijkheid om zelf met een auto van ons op pad te gaan om de route van jouw keuze af te leggen.

Dat geeft je vrijheid om te stoppen waar en zo lang je wilt om optimaal te genieten van jouw reis.

Je kunt ons de route sturen die je zelf voorstelt.

Natuurlijk zullen we het door jou voorgestelde reisschema bekijken om te toetsen of het programma haalbaar is en waar nodig zullen we wijzigingen en alternatieven voorstellen.

Ook kunnen we op jouw verzoek en met jouw inbreng een reisprogramma voor je opstellen.

Wij stellen je een 4x4 Jeep Nissan Patrol ter beschikking die uitstekend geschikt is voor de Boliviaanse wegen en die prima wordt onderhouden.

Je kunt niet zelf de auto besturen, daarvoor geven we je een goede en betrouwbare chauffeur mee.

De chauffeur waar je mee op pad gaat is een lokale Spaanssprekende chauffeur.


Tips:
° Vergeet niet voldoende rust in te bouwen in je programma! Reizen is vermoeiend en als je niet elke dag grote afstanden aflegt blijft er gelegenheid over om een plaats zelf of met een georganiseerde tour te gaan verkennen. Zo leer je het land en de bevolking echt kennen.

° Gedurende je tour door de Salar de Uyuni wachten onze chauffeur en auto in Uyuni op je. Onze auto rijdt niet door de Salar de Uyuni; het zout is heel slecht voor de auto en tours door de Salar de Uyuni zijn inclusief transport.
Je kunt er ook voor kiezen om bij aankomst in Uyuni afscheid te nemen van de chauffeur en auto en op andere wijze verder te reizen. Vanaf Uyuni kun je bijvoorbeeld per nachtbus reizen naar La Paz of erheen vliegen.

° Als je graag een uitstap maakt naar de pampa’s of naar de jungle van N.P. Madidi is het aan te bevelen vanaf La Paz een korte vlucht heen en weer te nemen naar Rurrenabaque. Dit traject kun je beter niet afleggen per auto. Het is een erg lange route en de weg is bij regen niet ongevaarlijk.

° Je kunt het hele land bereizen met onze chauffeur en auto. Bolivia is een enorm groot land en de wegen zijn in (veel) minder goede staat dan je dat thuis gewend bent. Het is verstandig daarmee rekening te houden bij het opstellen van je programma. Onze chauffeur en auto mogen niet de grens over met een buurland. Mocht je aan het einde van je reis door Bolivia een buurland willen bezoeken dan kun je vanaf de grens op andere wijze verder reizen.

° Er valt heel veel te genieten in Bolivia, laat je inspireren door de prachtige voorbeeldreizen op onze website!