Doorsteek Bolivia: van Argentinië naar Chili, 5-daagse reis

  • Bezoek de nummer één highlight van Bolivia tijdens een Jeep tour door het prachtige nationale park Avaroa en de op een na grootste zoutvlakte ter wereld, de Salar de Uyuni.

Stel je eigen Bolivia Reis samen
Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze reis in overleg aanpassen.

Route: Villazón - Tupiza - N.P. Avaroa, Salar de Uyuni, San Pedro de Atacama (Chili)

Deze 5-daagse Bolivia Reis is een connectie trip tussen Argentinië en Chili, waarbij je de nummer één highlight van Bolivia, de Salar de Uyuni, zult doorkruisen. Aan de grens Argentinië/Bolivia word je opgewacht en naar het woestijnstadje Tupiza gebracht. Mogelijk heb je tijd om het bijzondere plaatsje en de omgeving met enorme cactussen en grillig geërodeerde kleurige rotsformaties deze dag op eigen houtje of tijdens een tour of paardrijdtocht te gaan verkennen. De volgende dag start je prachtige 4-daagse Jeep tour door de een na grootste zoutvlakte ter wereld, de Salar de Uyuni en het schitterende nationale park Avaroa waar je gekleurde meren, geisers en vulkanen te zien krijgt. De reis eindigt in San Pedro de Atacama in Chili. 

Dag 1: Villazón - Tupiza (2.850 m)
Je wordt in Villazón, aan de Boliviaanse zijde van de grensovergang tussen Argentinië en Bolivia, opgehaald en per taxi naar Tupiza gebracht. De rit duurt circa 1½ uur.
Afhankelijk van je aankomsttijd in Tupiza kun je 's middags wellicht een leuke halve dag excursie maken. Dit kan een Jeeptour zijn of je kunt een paar uur gaan paardrijden in de omgeving van Tupiza.
Overnachting in Tupiza.


Dag 2: Tupiza - Jirira, Coquesa of Puerto Chuvica (3.600 m)
Vandaag begint je prachtige 4-daagse Jeeptour vanuit Tupiza door de Salar de Uyuni en N.P. Avaroa naar San Pedro de Atacama.
Je vertrekt rond half 8 vanuit Tupiza om Palala te bezoeken waar zich rode rotsformaties bevinden die op middeleeuwse kastelen lijken. Daarna ga je door naar El Sillar waar je een verandering in vegetatie kunt waarnemen van groene dalen naar een Altiplano-begroeiing met droog gras. Vervolgens bezoek je de San Vicente regio die rijk is aan mineralen. Hier is ook een klein museum waar enkele voorwerpen van Butch Cassidy and the Sundance Kid te zien zijn. Het is niet altijd open maar zo mogelijk bezoek je het.
De rit wordt vervolgd over de weg richting de stad Uyuni. Een halve km buiten de stad krijg je eerst het Treinenkerkhof te zien. Daarna ga je naar Colchani en zul je de zoutvlakte op gaan. Hier krijg je de Ojos del Salar, waar gassen opborrelen van onder de zoutvlakte, en Montones de Sal (zout hopen) te zien op de plaats waar zout wordt gewonnen en het Dakar monument en het zoutmuseum.
Vervolgens ga je op weg naar de plaats waar je zult overnachten in een eenvoudige accommodatie.
Vandaag zijn lunch en diner inbegrepen. Overnachting in Jirira, in Coquesa of in Puerto Chuvica.

* De route van de Salar de Uyuni tour is afhankelijk van het type overnachtingen dat je kiest; in zeer eenvoudige accommodaties in slaapzalen of in privé kamers met privé badkamer, óf in 3*-hotels. 
De hier beschreven route is o.b.v. een tour met overnachtingen in eenvoudige accommodaties.
Je kunt tevens kiezen tussen een Spaanstalige chauffeur of een Engelstalige gids.

Dag 3: Jirira, Coquesa of Puerto Chuvica - San Juan (3.600 m)
Voor je wederom de zoutvlakte op gaat, kun je in Coquesa de goed geconserveerde pre-Inca mummies bezichtigen en ga je naar het uitkijkpunt van de Tunupa vulkaan waar je de zoutvlakte van Uyuni vanaf grotere hoogte kunt zien.
Tevens bezoek je vandaag Isla Incahuasi, het cactuseiland gelegen op de zoutvlakte. Je kunt er een wandeling over het eiland maken tussen de gigantische cactussen door. Er is gelegenheid om foto's te nemen en te genieten van het prachtige landschap. De reis gaat 's middags verder naar San Juan waar je zult overnachten in een eenvoudig zouthostalletje.
De lunch en het diner zijn vandaag inbegrepen. Overnachting in San Juan.


Dag 4: San Juan - Huallajara of Cabañas (4.300 m)

Je kunt nog wat foto's nemen van de omgeving of wellicht van de bevolking van San Juan, daarna ga je op weg door de Salar de Chigüana. Je komt langs de semi-actieve Ollagüe Vulkaan, die op de grens ligt tussen Chili en Bolivia.
Vervolgens bezoek je de vijf Altiplano lagunes waar je een variëteit van Andes flamingo's kunt zien. De lunch zal bij een van deze lagunes gehouden worden.
Daarna ga je op weg door de Silolí woestijn en zul je de Stenen Boom te zien krijgen en Laguna Colorada, het rode meer, dat zich op een hoogte van 4.300 m bevindt. Hier vlakbij bevindt zich ook je overnachtingsplaats.
Vandaag zijn de lunch en het diner inbegrepen. Overnachting in een eenvoudige accommodatie hetzij in Huallajara bij Laguna Colorada, hetzij in Cabañas bij Laguna Verde (het groene meer).

Dag 5: Huallajara of Cabañas - San Pedro de Atacama (2.500 m)
Als je hebt overnacht in Huallajara dan sta je weer heel vroeg op. Vandaag zal de rit je door het Eduardo Avaroa Reservaat voeren. Je gaat de Sol de Mañana geiser bij het aanbreken van de dag bekijken. Vervolgens krijg je de thermale baden van Polques, de Dalí Woestijn, Laguna Blanca, de Licancabur Vulkaan en Laguna Verde te zien.
Heb je overnacht in Cabañas dan heb je deze bezienswaardigheden aan het einde van de derde tour-dag al gezien en dan kun je het vandaag rustiger aan doen. Je wordt naar de grenspost Hito Cajón gebracht, waar je de aansluiting maakt op je transfer om 9.30 uur naar het centrum van San Pedro de Atacama in Chili. Vanuit het centrum kun je naar je hotel wandelen of een taxi er heen nemen.

* Kies je voor een tour met 3*-hotels dan bevelen we aan om een privé transfer om 14.30 uur van de grens naar je hotel in San Pedro de Atacama te nemen in plaats van een groepstransfer om 9.30 uur.


Je prachtige Bolivia reis zit erop. Vanaf hier reis je verder door Chili.