Doorsteek Bolivia: van Peru naar Chili, 7-daagse reis

  • Vaar op het Titicaca Meer en verken de mystieke eilanden Isla del Sol en Isla de la Luna;
  • Bezichtig de boeiende metropool La Paz; 
  • Ga downhill biken over de Gevaarlijkste Weg ter Wereld, van La Paz naar Yolosa; 
  • Onderneem een Jeep tour door de één na grootste zoutvlakte ter wereld, de Salar de Uyuni en het schitterende nationale park Avaroa.

Stel je eigen Bolivia Reis samen.
Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze reis in overleg aanpassen.

Route: Puno - Copacabana - Isla del Sol - Isla de la Luna - Copacabana - La Paz - downhill biken over de Gevaarlijkste Weg ter Wereld naar Yolosa - Uyuni, Salar de Uyuni, N.P. Avaroa - San Pedro de Atacama (Chili)

Deze 7-daagse Bolivia Reis is een connectie trip tussen Peru en Chili, waarbij je de twee belangrijkste highlights van Bolivia, het Titicaca Meer met Isla del Sol en de Salar de Uyuni, meepikt. Vanuit Puno ga je per bus naar Copacabana waar je op de boot stapt naar Isla del Sol. Je slaapt op het eiland en bezoekt de volgende dag Isla de la Luna alvorens terug te varen naar Copacabana. In La Paz ga je op Stadstour om de belangrijkste bezienswaardigheden te bekijken. Ook ga je downhill biken over de gevaarlijkste weg ter wereld, van La Paz naar Yolosa. Je vliegt naar Uyuni en begint daar je prachtige 3-daagse Jeep tour door de een na grootste zoutvlakte ter wereld, de Salar de Uyuni en het schitterende nationale park Avaroa waar je gekleurde meren, geisers en vulkanen te zien krijgt. De reis eindigt in San Pedro de Atacama in Chili. 

Dag 1: Puno - Copacabana - Isla del Sol
De komende 2 dagen vaar je op het Titicaca Meer en bezoek je Isla del Sol en Isla de La Luna.
's Ochtends vroeg word je opgehaald en naar het busstation gebracht voor je busrit naar Copacabana. Bij aankomst staat je gids je op te wachten. Je gaat in het leuke plaatsje eerst centrale plein bezichtigen en de Kathedraal bezoeken.
Na de lunch ga je naar het haventje om aan boord te gaan van de boot die je in 1½ uur naar de zuidzijde van Isla del Sol brengt. *
Onderweg zul je genieten van onvergetelijke uitzichten op de Cordillera Real (Andes-bergketen). Eenmaal aangekomen op Isla del Sol wandel je naar je overnachtingsadres eco lodge La Estancia of naar je hostal, afhankelijk van je keuze. Op het eiland bezoek je onder andere het plaatsje Yumani en de Inca ruïnes zoals de Inca Trappen (Escalinatas) van Yumani, de Bron van de Eeuwige Jeugd en het Pilkokaina Paleis.
Vandaag is de lunch inbegrepen (drankjes exclusief). Overnachting op Isla del Sol.


Dag 2: Isla del Sol - Copacabana - La Paz (3.600 m)
Van Isla del Sol vaar je in circa 45 minuten naar Isla de la Luna. Tijdens de korte boottocht geniet je wederom van de prachtige uitzichten over het meer en op de Cordillera Real. Op dit eiland bezoek je de Inca ruïnes van El Palacio de las Vírgenes (maagden) del Sol of Inaj Uyo.
Na dit bezoek keer je per boot terug naar Copacabana, waar je rond het middaguur aankomt.
Je hebt tijd om te lunchen (niet inbegrepen) alvorens je van Copacabana per bus op met privé transport naar La Paz reist.
Overnachting in La Paz.

* Het kan ook zijn dat je op dag 1 eerst Isla de la Luna bezoekt en dan naar Isla del Sol vaart, waar je zult overnachten.

Let op: We adviseren je om zo weinig mogelijk bagage mee te nemen naar Isla del Sol in een dag rugzak of een kleine rugzak. Je moet deze zelf dragen. Je kunt grotere bagage opslaan en achterlaten in Copacabana om deze weer op te halen bij terugkeer.

Dag 3: La Paz (3.600 m)
Vandaag ga je La Paz verkennen, in de ochtend of 's middags maak je de exclusieve Stadstour van 5 uur.
Je bezoekt een aantal bezienswaardigheden in het centrum van de metropool La Paz zoals het uitkijkpunt Balcón van waar je een ongeëvenaard uitzicht over de stad hebt, het archeologisch museum van Tiwanaku en Plaza Murillo, waar zich de kathedraal, het Regeringspaleis en het Parlementsgebouw bevinden. Een kort bezoek aan het beroemde straatje Calle Jaén met zijn kleine musea ontbreekt ook niet. Hierna volgt er een kabelbaantocht vanuit La Paz op 3.600 m naar de stad El Alto op 4.100 m. Vanaf El Alto heb je een prachtig uitzicht op de kom waarin La Paz is gelegen. Tot slot bezoek je de heksenmarkt en de San Francisco kerk.
Overnachting in La Paz.


Dag 4: La Paz - downhill biken naar Yolosa
Een heerlijk actieve dag: je gaat downhill biken over de Gevaarlijkste Weg ter Wereld. Vanaf La Cumbre op 4.700 m hoogte ga je downhill biken naar Yolosa, vlakbij Coroico. Tijdens de tocht van 64 km daal je meer dan 3.600 m in hoogte! De weg verandert van breed en geasfalteerd in smal en rotsachtig. Van de droge koude Altiplano daal je af naar de tropische Yungas waar het heet en vochtig is! Net buiten het dorp is de plek waar je een late lunch krijgt en een paar uur kunt uitrusten bij een zwembad. Je wordt aan het einde van de dag terug naar La Paz gebracht.
Vandaag is de lunch inbegrepen. Overnachting in La Paz.

Dag 5: La Paz - Uyuni - San Juan, Aguaquiza of P. Chuvica (3.600 m) **
Na een korte vroege ochtendvlucht kom je vanuit La Paz op het vliegveld van Uyuni aan en word je naar het centrum gebracht waar je kunt ontbijten (niet inbegrepen) voordat je tour vertrekt. Je zult rond tien uur (privé tour) of half elf (groepstour) vertrekken op deze fantastische tour door de Salar de Uyuni. Eerst zul je een bezoek brengen aan het Kerkhof voor afgedankte treinen net buiten Uyuni en vervolgens aan Colchani. Daar kun je kunstwerkjes gemaakt van zout zien, alsmede het proces van het maken van keukenzout en het Zout Museum. Dan ga je de zoutvlakte op en zul je de Ojos del Salar, waar gassen opborrelen van onder de zoutvlakte, te zien krijgen en Montones de Sal (zout hopen) tevens het zouthotel en het Dakar monument. Daarna ga je het eiland Incahuasi bezoeken, waar je een korte wandeling kunt maken over de vulkanische rotsen tussen de gigantische cactussen door. Vervolgens ga je verder over de zoutvlakte op weg naar je overnachtingsplaats.
Vandaag is de lunch inbegrepen. Overnachting in San Juan, Aguaquiza of Puerto Chuvica.


**
De route van de Salar de Uyuni tour is afhankelijk van het type overnachtingen dat je kiest; in zeer eenvoudige accommodaties in slaapzalen of in privé kamers met privé badkamer, óf in 3*-hotels. 
De hier beschreven route is o.b.v. een tour met overnachtingen in eenvoudige accommodaties.
Je kunt tevens kiezen tussen een Spaanstalige chauffeur of een Engelstalige gids.

Dag 6: San Juan, Aguaquiza of P. Chuvica - Huallajara
Je rijdt door de Salar de Chiguana naar een uitkijkpunt van waar je de semi-actieve Ollagüe Vulkaan goed kunt bezichtigen. De reis gaat verder door de Silolí Woestijn en je zult Laguna Cañapa, Laguna Hedionda en Laguna Chiarkota te zien krijgen. Tevens zul je de Stenen Boom, een rotsformatie van meer dan acht meter hoog, gaan bezichtigen. Je rijdt N.P. Avaroa binnen ter hoogte van het rode meer, Laguna Colorada. Na een bezoek aan dit meer eindigt de dag in het vlakbij gelegen plaatsje Huallajara.
Vandaag is de lunch inbegrepen. Overnachting in Huallajara.

Dag 7: Huallajara - Hito Cajón - San Pedro de Atacama (Chili)
Het vertrek zal erg vroeg zijn want je gaat de geiser Sol de Mañana bezoeken; de dampen ervan zijn het beste te zien bij het vroege ochtendlicht. Je bevindt je hier op 5.000 m, het hoogste punt van de reis. Het gebied is uiterst vulkanisch met temperaturen in de modderpoelen tot 90°C. Verderop kun je, indien de tijd het toelaat, je opwarmen in de natuurlijke thermale baden van de heetwaterbronnen (Polques). Dan rijd je door de Salvador Dalí Woestijn, een heel mooi gebied met bergen van surrealistische kleuren die herinneren aan de werken van Salvador Dalí en mooie rotsformaties van versteende lava.
Daarna bereik je Laguna Verde gelegen aan de voet van de Licancabur Vulkaan (5.868 m), welke de grens aangeeft tussen Chili en Bolivia. Laguna Verde's groene kleur wordt veroorzaakt door het hoge gehalte aan arsenicum en magnesium in het water.
Nadat je Laguna Blanca gepasseerd bent ga je naar de grens met Chili, Hito Cajon genaamd waar je de aansluiting maakt op je transfer om 9.30 uur naar het centrum van San Pedro de Atacama in Chili.
De transfer duurt ongeveer een uur. Vanuit het centrum kun je naar je hotel wandelen of een taxi er naartoe nemen.


Je prachtige Bolivia reis zit erop. Vanaf hier reis je verder door Chili.